ATIK YAĞLAR GÖRME ENGELLİLERE YOL GÖSTERİYOR


Kartal Belediyesi ilçe bazında başlattığı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Bugüne kadar “7’den 70’e atığını getir, kitabını götür”, “5 litre atık yağ getirene 1 litre yağ”, “250 litre atık yağa bisiklet” kampanyaları ile hem çevre bilinci oluşturan hem de sosyal sorumluluk projesi geliştiren Kartal Belediyesi bir ilki daha başlatıyor.


Kartal Belediyesi, Beyaz Baston Körler Haftası nedeniyle başlattığı “200 litre atık yağa bir beyaz baston” kampanyası ile hem görme engelli vatandaşlara yol gösteriyor, hem de çevre bilincinin oluşumuna katkı sağlıyor.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Kartal’da çevre bilincinin yerleşmesi için yaptığımız çalışmalara her gün bir yenisini ekliyoruz.

Yaşanabilir bir çevre, geleceğe de sorunsuz bırakacağımız bir doğa ve yeşilin daha çok olduğu bir Kartal için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Çevre ve halk sağlığını önceliklerimizin ilk sırasına yerleştirdik. Çünkü huzurlu bir yaşamın ve mutlu bir toplumun temel dayanaklarından birinin de temiz bir çevre de yaşama olanağı olduğuna inandık. Doğaya ve çevreye olan duyarlılığımız günden güne artmakta, hem kaçınılmaz hem de elzem olmaktadır.

200 LİTRE ATIK YAĞA BİR BEYAZ BASTON

Dünyamız hızla önüne geçilemeyen çevre sorunları ile karşı karşıya kalmış ve ekolojik denge bozulmaya başlamıştır. Artan kuraklık , mevsim dengesizlikleri, salgın hastalıkları ile birlikte önüne geçilmesi sadece biz insanların elinde olan döngüsel bir zincir içerisine girilmiştir. Bu nedenle de bizde 200 litre atık yağ toplayanlara bir beyaz baston veriyoruz.

Bu projeyle hem çevre bilincinin gelişimine destek vereceğiz, hem de engelli vatandaşlarımıza yol göstereceğiz. Toplumsal hassasiyetin güçlendirilmesi için çalışmalarımızı Kartal’da sürdürmeye devam edeceğiz. Önce insan anlayışıyla çevreye duyarlı projelerimizle Kartal’ın örnek bir model olması adına çok çalışıyoruz. Parkları, heykelleri, festivalleri, etkinlikleri ile değişen; kadına, çocuğa, engellilere ve Kartal’da herkesime yönelik projelerimiz devam edecek.” dedi.

Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan kampanya kapsamında, 200 litre atık yağ toplayanlara bir beyaz baston verilecek. Atık yağlarını toplayan vatandaşlar, okullar, sivil toplum kuruluşları ve bilumum firmalar Kartal Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne müracaat ederek hem bir sosyal sorumluluk projesine, hem de çevre duyarlılığı ile atıkların geri dönüşümüne katkı sağlayacak. Daha temiz bir dünya için elele vermiş olacak.
 
Editör: TE Bilisim