Geçen sayımızda Ak Parti Kartal ve İBB belediye meclis üyesi Abubekir Taşyürek’in Kartal belediye başkanı Altınok Öz hakkında ileri sürdüğü iddiaları sayfalarımıza  taşımıştık.
CHP’li başkan ve basın danışmalarına da defalarca hakkınızda ileri sürülen iddialar var ne diyeceksiniz dediğimiz halde haber merkezimize cevap vermediklerinden dolayı Altınok öz’ün bu konudaki fikir ve düşüncelerini maalesef okuyucularımızla paylaşamadık.

MAZERET ÇOK İŞ YOK
Göreve geldiği günden beri ş üreteceği yerde sürekli laf üreten CHP’li Kartal Belediye Yönetimi, beceriksizliğini çeşitli bahanelerle ve karalama kampanyaları ile örtmeye çalışarak vaziyeti kurtarma çabası içerisine girmiş bulunmaktadır.Kartal halkı, Belediye’nin halka hesap vermediğini düşünüyor diyen Ak parti ilçe başkanı Temurhan Yıldız, “Bu halkımıza yapılan en önemli rezilliktir. CHP’li Kartal Belediye Başkanı göreve geldikten sonra ilk iş olarak icraatlarına işçi kıyımı ile başlamıştır. 180 kişiyi işten çıkartmıştır” dedi.

BELEDİYE Mİ TUR FİMASI MI?
Kendi ilçe sınırları dışında % 300 artışla Adalarda plaj işletmeciliği satın alan Kartal Belediyesi bu yetmezmiş gibi birde binlerce kilometre uzaklıkta Nevşehir’de otel satın alarak otelcilik,işine girişmesi şaşkınlık yaratmış durumda.
İşte Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Temurhan Yıldız’ın  iddiaları:
KARTAL SIFIR BORÇLA TESLİM PEKİ ŞU AN VAZİYET NE?
Kartal Belediyesi AK Parti döneminde emsali görülmemiş yatırımlara, Sosyal Belediyecilik anlayışı gereği verilen öğrenci burslarına ve yaptığı sosyal yardımlara rağmen 2008 yılı bütçesini bütçe fazlası vererek kapatmıştır. Gelir bütçesi 93 milyon TL, Gider bütçesi 89 milyon TL olarak gerçekleşmiştir. 2008 yılı bütçesinin 4 milyon TL fazla verdiği encümen ve meclis kararları ile sabittir. 2008 Yılı bütçesi Belediye meclisinde oy birliği ile onaylanmış olup 2009 yılına 17.000.000 TL (onyedimilyon) alacak bırakmıştır..

BELDİYE İÇİN  YAPILAN SON MODEL BİNA VARKEN AYDA 1 TRİLYON KİRA NİYE?
Kartal Belediyesi’ni kira giderinden kurtarmak    için yapılan modern belediye binası siyasi bir inat uğruna kullanılmayarak belediye açıkça zarara uğratılmaktadır. Ak Parti döneminde yaptırılan Belediye Binasında hizmet vermeyi kendine zül sayan CHP yönetimi kendi zafiyetinin bedelini   Kartal halkına ödettirmektedir. Hizmet vermeye çalıştığı iki binaya yıllık yaklaşık 1 Trilyonu aşkın kira ödemektedir. Yapılmış bir hizmet binasında hizmet vermeyip Kartal halkından toplandığı %300 zamlı vergilerle bu binaların kiralarını ödemektedir.  

EKSİK İNŞAAT iŞLERİNİN  TAMAMLANMASI İÇİN ALINAN PARALAR NE OLDU?
Kartal Belediyesi’ne Belediye Hizmet Binası, Katlı Otopark ve Soğanlık Yaşam Kalitesini Yükseltme Merkezi İnşaat işlerini yapan müteahhit firma tarafından eksik kalan inşaat imalatlarının tamamlanması için 10.000.000 (Onmilyon) TL ödeme yapılmıştır. Bununla beraber ayrıca 10.000.000 (onmilyon) TL kredi kullanılmıştır. Yarım Kalan İnşaatların bitirilmesi için Kaynak sorunu kalmamıştır. Hal böyle iken, CHP’li meclis üyelerinin oyları ile teklif Karar ile Belediye başkanına borçlanma yetkisi verilmiştir. Yapılacak borçlanma ile eksik inşaat işlerini tamamlamayı hedeflediklerini ifade etmektedirler.
Oysa Eksik İnşaat işlerinin yapımı için   yeterli kaynak fazlasıyla müteahhit firmadan tahsil edilmiştir.  Hatta 28 Şubat 2010 tarihli 5 milyon TL (5 Trilyon)  blokeli çek vadesinden önce kırdırılarak 125 bin TL (125 milyar) Kartal halkına faiz ödetilmiştir.
‘Halk hizmet bekliyor mazeret değil’
Ak Parti İlçe Başkanı Temurhan Yıldız, “Yapılan tahsilâta rağmen yarım kalan inşaatlar tamamlanmayarak yalan söylemlere başvurulmaktadır. Tahsil edilen paralar nereye ve niçin harcandığının acilen yanıtlanması gerekmektedir. Belediye halen iki ayrı binaya kiralar ödemektedir. CHP’li Kartal Belediyesi iş üretmek yerine laf üretmektedir. Hizmet üretmeyerek Kartal Halkını cezalandırmaktadır.” dedi.

Kaynaklar heba ediliyor
Belediye Başkanı Öz, Belediye kaynaklarının Kartal’lılara hizmet üretmek için kullanılması gerekirken, mirasyedi gibi davranıp, Adalar’da Plaj, Nevşehir’de otel alarak bu yetmezmiş gibi bir de yeni bir spor kulübü daha satın almıştır
Adalar da ihaleye çıkan ve Kartal Belediyesi uhdesinde kalan plaj ve sosyal tesis için Kartal Belediyesi ihaleye giren diğer firmalara göre %300 fazla teklif vermek suretiyle belediyenin kaynakları heba edilmektedir. Kartallıların   vergilerinden elde edilen gelir hoyratça harcanmıştır. Kartalspor futbol takımı, Kartalı, Bankasya 1.ligde başarı ile temsil ederken yeni bir futbol kulübü satın alınmıştır, oysaki ilçemizde amatör spor kulüpleri vardır. Bu kulüplerimizi her açıdan desteklemek gerekirken Yıldırım Bosnaspor Kulübü borçları ile birlikte satın alınarak belediye bünyesine katılmıştır. Bütün enerjisini bu kulübe vererek Kartal’da Amatör kulüpler kendi hallerine bırakılmıştır. Bu spor kulübünün belediye yönetimine de problem olduğu gelir amaçlı yemek düzenlendiğinden bellidir.

Kartal’da CHP’nin ideolojik mantığı
Belediye yönetimi bütün enerjisini ideolojik anma programlarına harcamaktadır. Kartalın kaynaklarının nerelere gittiğinin ipucunu 40 gün 40 gece süren festivale bakarak görebiliriz.
Kartal belediyesi, hükümet ve İstanbul Büyükşehir belediyesi tarafından projelerinin engellendiğini iddia etmektedir. Buradan sormak isterim, acaba Kartal Belediyesinin 11 ayda hangi projeye imza atmak istedi de engellendi. Sizin projeniz nedir? Hangi projeniz engellenmiştir? Bilelim de Kartal halkı için bizler de yardımcı olalım, projeniz yoksa proje verelim.
Ayrıca Sayın Öz’ün iddia ettiği İlçe Belediye Başkanlıklarının yetkisinin kısıtlanması söz konusu değildir. Sn. Belediye başkanı bıraksın genel siyaseti işine baksın, Kartalla ilgilensin, Siyasi ve ideolojik içerikli kitap dağıtımı ile Nevşehir’deki otelle, Adalarda plaj ile uğraşmasın, kaynakları yaratma ve proje üzerinde çalısın.

‘Makamlar ağlama yeri değildir’
Belediye Başkanı Altınok Öz, makamını proje ve kaynak üretmek yerine ağlama duvarına çevirmiştir. 5 yıllık Ak Parti döneminde Cevizli mahallesinde 21 dönüm arsa, Tansaş sahildeki 5 dönüm arsa ve pek çok çeşitli metre karelerde arsalar Kartal Belediyesine kazandırılarak bunlardan bir tanesi ile Belediye Hizmet binası, Katlı otopark binası ve Soğanlık Yaşam Kalitesini Yükseltme merkezi inşaatları yapımı başlamış ve bitme aşamasına gelmiştir. CHP yönetimi bir yıl geçmesine rağmen Kartal halkının hizmetine sunamamışlardır. Her mahallemize Yaşam Kalitesini Yükseltme merkezleri projeleri hazırlanmasına rağmen kaynak ta bulmamıza rağmen bir arpa boyu yol kat etmemişlerdir.  Mahallelerimiz yerinde hizmetten yoksun bırakılmıştır.

Ak Parti Kartal İlçe Başkanı Av.Temurhan Yıldız partisinin Nisan ayı danışma meclisi toplantısında yine CHP.li başkan Altınok  Öz'e yüklendi.

AK Parti Danışma Meclisi toplandı

Ak Parti Kartal İlçe Başkanlığı Nisan ayı Danışma Meclisi toplantısı  Bülent Ecevit Kültür merkezinde yapıldı.
Divan Başkanlığını İlçe Teşkilat Başkanı Tarif Karakoç’un yaptığı Danışma meclisine, İlçe Başkanı Av. Temurhan Yıldız, Gençlik Kolları Başkanı Av.Muhammer Bektaş, Kurucu ilçe Başkanı ve İl Genel Meclis üyesi Hasan Altuntaş, İlçe Başkan Yardımcıları, İlçe yönetim kurulu üyeleri İl Genel ve Belediye meclis üyeleri ile Mahalle Başkanları ve Mahalle yönetim kurulu üyeleri katılmıştır.
Coşkulu bir açılış konuşması yapan İlçe Başkanı Av. Temurhan Yıldız yaptığı konuşmada; Teşkilat mensuplarının sandık esaslı çalışmaları aksatmadan yapmalarını, hatırı sorulmayan, ziyaret edilmeyen seçmen bırakılmaması gerektiğini söyledi. Meclis gündeminde olan Anayasa değişikliği ile ilgili danışma meclisi üyelerine dataylı bilgi verdi.

SİNEVİZYON GÖSTERİMİ

İlçe Anakademe, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları faliyet raporları sinevizyon gösterimi eşliğinde sunuldu.
 Kartal Belediyesi’nin çalışmaları ile ilgili Belediye Meclis Üyemiz Temel Yaz tarafından bir konuşma yapılmıştır.
Temel Yaz konuşmasında, Belediyenin Yönetilemediğini, seçimlerden bu yana bir yıl geçmesine rağmen,  bu süre içerisinde Kartal Belediyesinin gözle görülür, elle tutulu bir hizmetinin olmadığını ifade etti.

‘BELEDİYE ÇALIŞMIYOR’

Büyükşehir Belediye Faaliyetleri ile ilgili bir sunum yapan Belediye Meclis Üyesi  Abdi Kesimal ise, Büyükşehir Belediyesinin hizmetlerinin kısıtlı bir süre içerisinde anlatmanın mümkün olmadığını, sadece Kadıköy-Kartal metro hattının dahi başlıbaşına bir olay olduğunu bunun için yapılan hizmet ve yatırımlar hakkında detaylı bilgi verilmeyip sadece yatırım ve hizmetleri başlıklar halinde sunmak zorunda kaldığını söyledi.


 İl Genel Meclis Üyesi Kenan Çakal ise İl Genel mecisinin çalışmaları ile ilgili bilgi verdiği konuşmasında, Kartal da ondokuz okulun deprem güçlendirme çalışmalarının bitirildiğini, Beş okulun yıkılıp yeniden yapıldığını, beş okulun da güçlendirilme ve onarım ihalesinin yapılma aşamasında olduğunu belirtti.


BAŞKAN ÖDÜL DAĞITTI

Dr.Lütfü Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinin ise 2010 Yılı içerisinde 600 yataklı, içinde tuvaleti ve banyosu olan tek kişilik odaları ile modern bir şekilde inşa edileceğini daha sonra ise eski binanın yıkılacağını söyledi.
 İlçe Başkanının Kapanış Konuşmasını müteakip Kartal da en fazla üye yapan, Topselvi,  Hürriyet ve Cevizli mahallelerine İlçe Başkanı Temurhan Yıldız tarafından ödül verilmesi ile Danışma meclisi toplantısı sona erdi.

İSTANBUL TİMES HABER MERKEZİ

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim