Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, demokratik kitle örgütleri ile yaptığı görüşmelerin yanı sıra yurttaşlarla görüşmelerini sürdürüyor. Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’da örnek uygulamalarla yurttaşların yaşamının daha güzel olması için çalışmalar yaptıklarını anlatarak kentsel dönüşüm, deprem dönüşümü ve yerinde dönüşüm uygulamaları ile örnek belediye olduklarını söyledi.

Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, Kartal’da Pazar günleri inşaatların gürültülü çalışmasına izin verilmediğini, okul önlerine giriş çıkış saatlerinde zabıta görevlendirilip okula giriş çıkışlarda trafik sorununa karşı önlem alındığını, cami altlarına market yerine otopark yapılmasını teşvik ettiklerini, çatı sularının değerlendirilip sarnıç yöntemi ile yeniden kullanımına dönük uygulamada bulunduklarını anlatarak gönüllülerden oluşan ve her mahallede proje üretme ve sorun belirleme uygulaması olan TAK Kartal’ı da önemsediklerini belirtti.

Kartal’da Kent Konseyi’nin tamamının Kartallılardan oluştuğunu, satranç ve briçe verdikleri destek ile Kartal’ı turnuva merkezi kıldıklarını, yelken sporuna özel önem verdiklerini vurgulayan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Her ay düzenli muhtar toplantısı yapıp mahalle sorunlarını muhtarlarla birlikte çözüyoruz.

Çok sesli çocuk korusu kuran belediyeyiz. İşitme Engelliler Orkestrası kurduk. Türkiye’de, bütçesini karşılayarak bilimsel kazı başlatan ilk belediye olduk. Geç Roma Erken Bizans dönemi buluntularını açığa çıkardık. Türkiye’de ilk deniz kabukları müzesi olan Can Geyran Deniz Kabukları Müzesi’nin açılmasına destek sağladık. Kreşlerde saatlik uygulama başlatan belediye olduk. Anadolu Yakasında ilk organik pazar açan belediye olduk. Baz istasyonları ve uyuşturucu gibi konularda panellerle toplum bilinçlenmesi sağlıyoruz. Kardeş belediye projesini Balkanlar, Kıbrıs ve Ahbazya ile geliştirip karşılıklı yoğun kültürel etkinlikler gerçekleştirdik. Uğur Mumcu Anma Koşusu düzenliyoruz.

Milli mücadele kahramanı Kartallı Kazım için anıt ve meydan düzenlemesi yaptık. Neyzen Tevfik ve Adnan Kahveci anıtlarını diktik. Uğur Mumcu anıtını projelendirdik.

Cevizli Meydanı’nı proje olarak tamamladık. Bu ve benzeri onca proje, Kartal Belediyesi’nin uygulamaları arasında yer aldı. Yaptığımız her çalışma, Kartal ilçemiz ve halkımızın geleceğinin daha iyi olması içindir” dedi. 
Editör: TE Bilisim