Beylikdüzü Belediyesi, ulusal ve uluslararası birçok projeye destek vermeyi bir misyon olarak görüyor. BEHKARDER tarafından sunulan “Üçüncü Sektörde Deneyim Paylaşımı” konulu proje ortak hareket eden Romanya ve İtalya Heyetleri, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’u makamında ziyaret etti.
Görüşmelerde ülkelerle kardeş şehir protokolünün tesis edilebileceği ve birlikte çeşitli konularda projeler yapılabileceği üzerine konuşuldu.

İstanbul Times Haber Merkezi


STK’lar ile Daha Samimi Çalışıyoruz

Ziyarette Başkan Uzun, kan ve gözyaşının olduğu dünyada sivil toplum kuruluşlarının ortak barış ve işbirliği çalışmalarını önemsediğini dile getirdi. Ülke yöneticilerinin her zaman ülke çıkarlarını ön planda tutarak sözlerine başladığını, STK'ların ise ortak ve daha samimi çalışmaların içerisine girdiğini hatırlatan Başkan Uzun, Romen ve İtalyan ortak proje heyetlerini BEYKARDER ile aynı projede yer almasından memnunluk duyduğunu da dile getirdi. Beylikdüzü ile Romanya ve İtalya'da kardeş kentler bulunarak ortak çalışmalar yapılması için adım atacaklarını ifade eden Başkan Uzun, heyetlerin kendi ülkelerini ziyaret etmesi teklifini de memnuniyetle karşıladığını belirtti.


Romanya’da Önemli Görüşme

Proje ortaklarından BEYKARDER Başkanı Halil İbrahim Türkgenç konuşmasında; iki yıldan bu yana projenin ortağı olduklarını, proje kapsamında kendilerinin de Romanya'ya gittiklerini ve oldukça faydalı görüşmeler yaptıklarını dile getirdi. Türkgenç, Romen ve İtalyan proje ortaklarını Türkiye'de ağırlamaktan memnun olduklarını söyledi.


Eğer başka bir şehir de yaşayacaksam o da İstanbul’dur

Romanya Grubu adına konuşan Leonardo Suare, Türkiye'de AB ortak projeleriyle ilgili çalışmaların yetersiz olduğunu bildiklerini, yapılacak ortak çalışmalarla kendi tecrübelerini paylaşmak istediklerini ifade etti. Sure; İstanbul'u çok beğendiklerini, dünyada yaşamak istediği bir şehir varsa bu şehrin İstanbul olduğunu belirtti.


Engellilere Yönelik Yeni Projeler Üretilecek

İtalya Grubu adına söz alanlar ise kendilerine gösterilen misafirperverlikten dolayı mutlu olduklarını söylediler. Engelliler ile ilgili projeler geliştirilerek ülkesindeki ve Türkiye'deki engellilere ziyaretler sağlama fikirlerinin olduğunu dile getirdi. Konuşmacılar, bu sayede engellilere sunulan hizmetlerle ilgili iki ülkenin kendi deneyimlerini paylaşma imkanı bulabileceğine dikkat çekti. Proje ortakları daha sonra Beylikdüzü'nü gezdi. Ziyarette Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yalçın da yer aldı.
Editör: TE Bilisim