Esenler Belediyesi Kütüphaneler Müdürlüğü’nün düzenlediği Edebiyat Söyleşileri programıyla, Esenlerli öğrenciler Türk edebiyatına damga vuran edebiyatçıları yakından tanımaya devam ediyor. Program kapsamında şair-yazar Zafer Acar, “Sezai Karakoç Kuşağı: İkinci Yeni” kitabıyla Türk şiirinin ustalarından Sezai Karakoç’u ve edebiyat hayatını Esenlerli öğrencilerle paylaştı. Selim Mahallesi’ndeki Esenler Belediyesi Bilgi Parkı Halk Kütüphanesi’nde gerçekleştirilen söyleşide Acar, Karakoç’un hayatından ve eserlerinden bahsederek söze başladı.

SERBEST ŞİİRİ İSLÂMLAŞTIRDI

Karakoç’un eserlerinde genellikle Türk insanının kültürünü ve Türk aile yapısını yansıttığını belirten Acar, “Sezai Karakoç insanı bilinçaltından etkilediği şiirlerle ve geleceğe kalacak şiirlerle bize iletmiştir” dedi. Bir toplumun şiir sayesinde dönüştüğünü vurgulayan Acar, “Şiirin, sanatın yaptığı fark etmeden bir dönüşümdür” dedi. Sezai Karakoç’un manevi yönünün kuvvetli olduğunu ve 1950’li yıllarda serbest şiire geçişte önemli katkıları olduğunu aktaran Acar, “Sezai Karakoç, serbest şiiri İslâmlaştırdı” dedi.

BİR HAKKI TESLİM ETMEK İÇİN YAZDIM

Program sonunda öğrencilerden gelen soruları da cevaplayan Acar, kitabında neden Sezai Karakoç’u anlattığı yönünde kendisine yöneltilen bir soru üzerine, “Karakoç, İkinci Yeni’nin öncü şairlerinden olduğu halde bunu bazı çevreler kabul etmiyor. Bir hakkı teslim etmek için O’nu anlatan bir kitap yazdım” dedi. Programın ardından öğrenciler, Acar’a günün anısına bir çiçek takdim etti.

HEKİMOĞLU İSMAİL GELİYOR

Edebiyat Söyleşileri programı kapsamında 28 Aralık Cumartesi günü saat 14.00'da, yazar Hekimoğlu İsmail, Yavuz Selim Mahallesi’ndeki Esenler Belediyesi Bilgi Parkı Halk Kütüphanesi’nde, Minyeli Abdullah adlı romanını Esenlerli öğrencilere anlatacak. 
Editör: TE Bilisim