Yeterli park alanı alternatifi sunulmadan trafiği aksatmayan binlerce yerde araç çekme neyin nesi oluyor ?

Bu haberimizde ihbar hattımıza en çok gelen şikayetlerin başında araç çekicileri geliyor. Bu iş bir hizmet değil artık zulüm boyutuna ulaştı.

İşte haber ihbar hattımıza gelen mailler                     

Merhaba,

Benim birkaç gün önce Küçükçekmece ilçesinde bir işim var vardı. Namık  Kemal caddesinde aracımı park etmek için 5 tur attım ama ne ücretli özel bir park ne de İspark göremedim. Onlarca aracın park ettiği bir yere kesinlikle 2 şerit akan trafiği aksatmadan nizami bir şekilde aracımı park ettim ve aracımı göreceğim bir mesafede görüşmemi yapıyordum. Baktım hiç anons yapmadan  kapkaççı mantığı ile 20 saniyede onlarca araç içinde sanki belirlenmiş bir şekilde aracımı anında alıp gittiler. Peşlerinde koştum aramızda 2 araçlık mesafe vardı. Ancak gelen taksiler dolu olduğu için peşlerinde koştum ama yakalayamadım.

Baya yürüdüm bir taksi durağı buldum. İki tane araç çektikleri yer var dediler. Önce Kanaryadaki araç çektikleri yere gittik. Orada yoktu. Kuzey Otoparkına çekilmiştir dediler oraya gittik aracımıza orada idi.  Polis memurları ve araçları çekenler sanki eroin satan bir suçluyu yakalamış gibi araç sahiplerine kaba ve kırıcı davrandıklarını gördüm. Uzatmayayım 30 TL taksicye verdik… 90 TL Çekiciye, aracımız 10 dakika parkta kaldı onada 12 Tl verdik. Bir süre sonra 95 TL de yasak park’tan gelecek. Anlayacağınız kısa günün kâra 227 TL paramız gitti ve işimiz yarım kaldı gününüz berbat oldu. Bu mu halka hizmet. Bu zulmün bitmesi adına bir şey yapmayan bütün devlet büyüklerine hakkımı helal etmiyorum.

İhbar ediyorum:

Küçükçekmece Polis Hizmetlerini Destekleme Derneği İktisadi İşletmesi

Karteltepe Süvari Cad.NO:3/15 Sefaköy-Küçükçekmece /İstanbul adresinde faaliyet gösteren amacı hizmetten daha çok halkı mağdur etmek olan bu tür oluşumların bir an önce halka yük olması engellensin isterim.

Fatih Çekicileri’de halkın başına bela

Ben Zeytinburnu ilçesinde esnafım. Bağlı olduğumuz vergi dairesi Vatan caddesine taşındı. Ödemem gereken vergim vardı. Bankada çıkmadı orada sebebini sormaya ve ödeme gittim.

Ancak Burger King’in yanında da İspark’a park  etmek için 3 sefer dolaşıp geldim yer açılmamıştı. Gayet müsait olan ve trafiği aksatmayan ve onlarca aracın olduğu İbrahim Müteferrika sokağına park ettim.

Vergi dairesinde 10 dakika içinde işimi hal edip  geldim aracım yoktu. Sanki yeterli park alanı var buna rağmen biz oraya değil de çoğu zaman mantığı onmayan yerlere asılan park yasak tabelalarını asıyorlar. 

Aslında asılması gereken tabela yeterli  otopark alanı yapılana kadar trafik ve yaya halkın yürümesini aksatmayan araçlar çekilmeyecek tabelası asmaları gerekir. Yazıklar olsun diyorum sadece.

Mezarlığın önünde Araç çekilmesi neyin nesi oluyor

Kısa bir süre önce Zeytinburnu Kazlıçeşme mezarlığının ön tarafından trafiği aksatmayan durumda olan alana sadece yakınlardaki İSPARK’lar iş yapsın diye park yasağı tabelası taktılar. Bırada araçları çekip 50 metre ötedeki parka alıp 227 TL lik  mağduriyet ve moral bozukluğu  yaşatıyorlar.

Çekiciler hangi yasaya göre araç çekiyorlar ?

Aldıkları 90 TL Çekici ücretini kim belirliyor ?

Alınan bu paralar nereye gidiyor ?

Devlet büyükleri bir an önce İstanbullu araç sürücülerinin kanayan yarası olan bu soruna çözüm bulsunlar.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim