Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Suriye helikopterinin düşürülmesinin ardından Beşşar Esad yönetimine, “Büyük devlet refleksiyle hareket etmeye devam edeceğiz” mesajı verdi. Türkiye genelinde kurulacak 15 şehir hastanesinden biri olan Ankara Bilkent Entegre Sağlık Kampüsü’nün temel atma töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, Suriye ve Gezi olayları ile ilgili şunları söyledi:

BEKLENTİ GİDERİLECEK: Şu anda da bir demoktikleşme paketi üzerinde çalışıyoruz. Dün (salı) akşam çalışmamızı tamamladık, redaksiyon çalışmaları yapılıyor. Ay sonuna kadar geniş bir basın toplantısıyla bizzat şahsım bu paketi açıklayacağım. Pakette halkın pek çok beklentisini giderecek başlıklar olacak. Zira yola çıkarken de dediğimiz gibi her şey insan için dedik ve insanı devletin önüne çıkaran bir anlayışı benimsediğimizi AK Parti olarak, AK Parti iktidarı olarak ifade ettik.

İLKELİ TAVIR SERGİLİYORUZ: Bizim Türkiye olarak hiçbir ülkenin topraklarında gözümüz yok. Hiçbir ülkenin içişlerine karışmak gibi bir niyetimiz yok ancak artık içişleri boyutunu aşan, bölgeyi doğrudan ilgilendiren, özellikle de kardeş bildiğimiz halklara zulüm haline dönüşen girişimler karşısında çok net, çok ilkeli bir tavır sergiliyoruz. Hele hele içerde kendi halkını topluca katleden zalim rejimlerin, bununla yetinmeyip Türkiye’yi, Türkiye sınırlarını hedef almasına asla müsamaha göstermiyor, buna da göz yummuyoruz.

KAOS PLANLARI: Türkiye’ye yönelik fiili saldırılara cevap verdiğimiz gibi, Türkiye içinde uygulanmak istenen kaos ve kışkırtma planlarına da asla tahammülümüz olamaz, hoşgörümüz olamaz, onların da cevabını veriyoruz, veririz. Biz büyük devlet refleksiyle hareket etmeye devam edeceğiz. Umuyor ve inanıyorum ki hiç kimse de Türkiye’nin sabrını, soğukkanlılığını farklı şekillerde yorumlayıp, test etmeye kalkışmaz.

SAYGI GÖREMEZSİNİZ: Ben her şeyden önce bu huzurun, barışın, refahın başkentinde, huzurumuzu kaçırmaya çalışanlara bir şey hatırlatmak istiyorum. Bakın yaptıklarınız sadece halkıma değil sadece esnafıma değil biliniz ki aynı zamanda kendinize yaptığınız bir saygısızlıktır. Hangi düşüncede olursanız olun saygı duyarız ancak saygı duymak karşı düşünceye de saygı duymayı gerektirir. Eğer siz, farklı düşüncede olanlara saygı duymazsanız saygı göremezsiniz. Eğer siz, hukukun dışına çıkmak suretiyle esnafımın işyerlerini yakıp yıkıp, oraları dökerseniz, burada da güvenlik güçlerimiz sizlere hukuk içinde gerekli cevabı vermek durumunda kalır.

30 ayda tamamlanacak

Başbakan Erdoğan, 42 ay içerisinde kampüsün yapımının tamamlanacağını belirterek, “Fakat şimdi Türk’e bu yakışmaz” dedi. Bunun üzerine firma yetkilisi de 30 ay sözü verdi. 
Editör: TE Bilisim