Murat Karayılan şiddet olaylarına maruz kalan Kürtleri kendilerini savunmaya, bunu yapamayanları güvenli yerlere gitmeye ya da Güneydoğu'ya dönmeye çağırdı.

Silvan’da 13 askerin şehit olduğu terrorist saldırısı sonrası ortaya çıkan "Öcalan’ın örgüt üzerindeki etkisi azaldı" yorumlarına Kandil’den yanıt geldi.

Örgütün Kandil sorumlusu Murat Karayılan, şahin-güvercin tanımlamalarını "safsata" olarak nitelendirdi, “Hareketimiz yekvücuttur ve bu hareketin Önderliğiyle hiçbir sorunu yoktur, olamaz da” dedi.

Karayılan, Silvan saldırısının ardından artan sokak olaylarından Başbakan’ı sorumlu tutttu, “Peki, biz de şimdi kalkıp Kürtlere, hadi siz de Türklere vurun, desek ne olacak?” tehdidinde bulundu.

Karayılan sokaklarda yaşanan tehlikeli gerilimle ilgili ise Kürtleri özsavunmayı kurmaya eğer bu sağlanamıyorsa göç etmeye çağırdı.

Karayılan’ın örgüte yakın internet sitesi aracılığıyla yaptığı açıklamalar özetle şöyle oldu:

SİLVAN’DA NELER OLDU?: Seni öldürmeye gelenler karşısında sen kendini savunmak durumundasın. Silvan’daki olay da, bu çerçevede gelişen bir olaydır. Önceden planlı, örgütlü, tertiplenmiş herhangi bir saldırı yoktur. Bu olayın sorumlusu askeri oraya gönderen ve bu operasyona karar verenlerdir.

İKİ SUBAY AJAN DİYE KAÇIRILMIŞ: Gerillalar tarafından tutuklanan 2 subayın oradaki görevleri nedir? İstihbarat toplamak değil midir?

ŞAHİN GÜVERCİN SAFSATASI: Hareketimize karşı çok ciddi bir psikolojik savaş yürütülmektedir. Hareketimizin içinde sanki şahinler varmış, güvercinler varmış gibi senaryolar oluşturularak, hiçbir maddi temeli olmayan safsatalar ortaya atılmaktadır. Ancak herkes bilmeli ki hareketimiz yekvücuttur. Bu bir. İkincisi, bu hareketin Önderliğiyle hiçbir sorunu yoktur, olamaz da.

ELÇİ VE TAN’A UYARI: Bloğun içerisinde elbette ki farklı düşünen insanlar olabilir. Hepsi tek bir çizginin yetiştirdiği siyasal kadrolar değildir. Bunun için düşüncelerini önce basın yoluyla değil de, önce kendi aralarında paylaşmalı ve tartışmalıdırlar.

LİNÇ OLAYLARINDAN BAŞBAKAN SORUMLU: Şu an Kürt halkına karşı her yerde linç olayları var. Bu linç olaylarının birinci elden gelen sorumlusu Başbakan’dır. Başbakan ne dedi: “Bundan sonra iyi niyet göstermeyeceğiz.” Ardından ise bir sürü insan Kürtlere karşı linç girişimlerinde bulundu. Peki, biz de şimdi kalkıp Kürtlere, hadi siz de Türklere vurun, desek ne olacak? Açık ki Türk basınının ve Türk hükümetinin bindiği at yanlış bir attır. Bu attan inilmelidir. Sertlik diyorsanız bu sertlik Türkiye’yi böler. Çünkü Kürt halkı artık bastırmayla, öldürmeyle teslim olmayacaktır.

ÖZ SAVUNMA GÜCÜNÜ KURUN: Metropol ve Kürtlerin azınlıkta olduğu yerlerde yaşayan tüm halkımız daha dikkatli ve daha tedbirli yaklaşmalı, kendi örgütlülüğünü ve birliğini güçlü kılmalı, öz savunma sistemini kurmalıdır. Bu tür faşizan saldırılara karşı kendi öz savunma sistemiyle cevap vermelidir.

GÖÇ EDİN ÇAĞRISI: Tüm Kürdistanlılar bulunduğu her yerde provokasyonlara gelmemeli ama provoke edilmiş olan kesimlere karşı da kendini örgütlü bir biçimde korumayı bilmelidir. Bu olanakların olmadığı yerde de farklı tedbirlere giderek, gerekirse kendini koruyabilecek, örgütlü kılabilecek yerlere çekilmeli veya Kürdistan’a gelmelidir.

Editör: TE Bilisim