KALDI 987  

28 Şubat'ın 13.yılında İstanbul Times Gazetesi halkın arasına karışıp vatandaşın düşüncesini örenmeye çalıştı.Bir vatandaşın şu tepiti haberimize manşet oldu "Eğer Çevik Bir paşa'nın dediği gerçekse demek ki biz halk olarak daha 987 yıl bu antidemokratik uygulama olan 28 şubat kararları ile yaşamak zorunda  kalacağız."diyordu. istanbul Times araştırma ekibi olarak bu antidemokratik uygulama ile hayata geçirilen bir çok şeyin halen yürürlükte olduğuna tanıklık ettiğimizide söylemek isteriz.

İstanbul Times Haber Merkezi

Erbakan bu kez hükümet ortağı Tansu Çiller’in Başbakan olması için dönemin Cumhurbaşkanı olan Demirel’e 291 milletvekilinin imzasını teslim ettiği halde Demirel’e hükümeti kurma görevini 3.Parti olan Anap’ın başkanı Mesut Yılmaz’a verdi.

 O dönemde  imam hatiplerin orta kısımları kapanmak dahil bir çok antidemokratik karar alınmış,dönemin genel kurmay 2.başkanı Çevik Bir 28 Şubat Kararlarının etkileri bin yıl sürecek demişti.Çevik Bir’in bu tezi geçerli ise 13 yıl geçtiğine göre daha 987 yıl bu antidemokratik uygulamalar ile yaşamak zorunda mı kalacağız ?

                                                          

KALDI 987 YIL

28 Şubatçılar’a Lanet Yağdı

Yurdun değişik yerlerinde 28 Şubat’ın 13 Yıl dönümünde STK.temsilcileri protesto gösterileri düzenleyerek darbeciler yargılasın çağrılarını yinelediler.Katılımcılar  meydanlarda “Darbecilere karşı omuz omuza”Cuntanın balyozu kırılacak” “darbeciler yargılansın,”Darbelere hayır” “Darbeciler Halkın Düşmanı” “Darbeci Baroyu al,başına çal “ve hepimizi fişleyin işte buradayız “ sloganları başta olmak üzere bir çok slogan atıldı.

 28 Şubat’ın En Önemli Mağduru Merve Kavakçı Ne dedi ?

 Halkın oyları ile seçilip geldiği mecliste sadece başörtülü olduğu için siyasi bir lince tabi tutulan ve gece yarısı baskınlarına maruz kalan bir bayan milletvekili olan Merve Kavakçı

yaptığı açıklamada 28 Şubat’ın halen devam ettiğini belirterek “Çünkü Erzincan Başsavcısının evlatlarını özlediği haberleri yapılıyor.Bizimki anne yüreği değimliydi ? O dönem bana ve çocuklarıma yapılanlar,bazıları tarafından hiç gündeme getirilmedi” diyerek   çifte standarlığa isyan etti.

 Saadet partisi İstanbul İl Başkanlığı Post Modern Darbeyi Protesto Etti

 Saadet Partisi İstanbuıl il başkanlığına mensup bir grup insan da Beşiktaş’ta “Darbeler Duvarı” kurdu.Beşiktaş Meydanı’nda  toplanarak temsili darbeler duvarına yazı yazan partililer açtıkları  dövizlerle darbecilerin yargılanmasını istedi.”Postmodern tahribat 28 Şubat”, ‘Darbecilerin sonu Marmaris değil,zindan olsun’,’darbeyi düşünenler içeride  ,Çevik Bir nerede’,yazılı dövizler taşıyan grup “Darbeye Karşı Omuz Omuz’a” şeklinde sloganlar attı.

Türkiye’nin Karanlık Sayfaları Çöpe Atması Gerekir

İstanbul Times Haber araştırma ekibi olarak halk içinde yaptığımız araştırmalarda halkın 28 Şubat türü tahribatları ağır olan travmalardan kurtulup geleceğe bakmasının daha önemli olduğunu söyleyenlerin oranı çok.Bir Vatandaş o dönemler sesi gür çıkan Çevik Paşa 28 Şubat’ın etkileri BİN yıl sürecek demişti.Şu an Postmodern darbenin 13.yılındayız acaba halk olarak daha 987 yıl bu antidemokratik darbenin olumsuz etkileri ile yüz yüze mi kalacağız diye düşünüyorum diyerek 28 Şubat’a tepkisini dile getiriyordu.

İstanbul Times olarak ülke gündeminin değiştiği ve halkın bir an önce gündemin rayına girmesini istediğine şahit olduğumuzu kamuoyuna duyurmak isteriz.

Şu an birinci öncelik ekonomik  darboğaz ve işsizlik ülkenin birinci gündemi olmalıdır.

İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

Editör: TE Bilisim