Kaya'nın kızı da darp edildi. Kaya'ya "hakaret ve direnme" suçundan soruşturma açıldı. Şüpheli polislerin kimliği ise hâlâ belirlenmedi.

Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre, İstanbul’da yaşayan Adem Kaya, 31 Aralık 2015 gecesi saat 23.30’da arabasıyla Kartal’dan Kaynarca’ya doğru giderken, trafik denetlemesi için durduruldu. Üzerinden ehliyet çıkmayınca eşi ve çocuklarını almak için alelacele evden çıktığını, ehliyetini evde unuttuğunu belirtti. Polisler “Senin araç sigortan

da yokmuş, yalan söylüyorsun” dedi. Kaya ise “1991 yılından beri ehliyetim var. Herhalde sigortacım, sigortayı uzatmayı unutmuş. Telefon edeyim, yaptırayım. Ailem beni bekliyor” diye konuştu. Kaya’nın bütün itirazlarına rağmen polisler, aracı bağladı. O da “Amirinizle görüşeyim” dedi. Kendisine araçta oturan polis şefi gösterildi. Kaya camı tıklatarak, “Makbuzu kestiniz, aracı bağladınız. Bari ruhsatımı ve kimliğimi verin, gideyim” diye konuştu. Bu arada, Kaya’nın “Gelin beni alın” diye haber vermesi üzerine eşi Sinem, oğlu Fatih, kızları Sema ve Merve arabaya binerek yola çıktı. Ailenin bulunduğu denetleme noktasına yanaşırken, baba Adem polisin camına vurdu.



AMELİYAT OLDU AYAĞINA PLATİN TAKILDI

Kaya’nın iddiasına göre, o an bir polis tekmesiyle yere yığıldı. Yere düştükten sonra iki polis tarafından tekmelendi. Bir polis, elindeki siyah cisimle Kaya’nın bacağına vurdu. Kaya yerdeyken, “Vurmayın, bacağıma birşey oldu” dediği halde tekmelenmeye devam edildi. Babasının polislerce dövüldüğünü gören kızı Sema yardım için koşarken polislerin tekmelerine maruz kaldı. Aile, Kaya’nın etrafını saran polislere “Ne olur vurmayın, ambulans çağırın” diye yalvardı. Ancak polisler “Kırık mırık yok, birazdan ayağa kalkıp yürür” diye karşılık verdi. Bu arada aile, yardım için Şaban Akdağ adlı tanıdıklarını çağırdı. Ancak Akdağ da polislerin şiddetini uğradı. Yere düşürülüp tekmelenen Akdağ’ın yüzüne biber gazı sıkıldı, kafası kara sokuldu. Yalvarmalar üzerine ambulans çağrıldı ve Kaya hastaneye kaldırıldı. Kaval kemiğinde üç kırık morluklar saptanan, ameliyat edilip ayağına platin takılan Kaya’ya altı ay rapor verildi.

DİRENME VE HAKARETTEN ŞÜPHELİ OLDU

Kaya’nın avukatı Recep Kaygusuz’un İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği suç duyurusu dilekçesine göre soruşturma dosyası, şüpheli polis memurlarının görev yaptığı Topselvi Polis Merkezi’ne devredildi. Dosya avukata gösterilmezken, bugüne kadar yüzleştirme işlemi yapılmadı. Polisleri teşhis için fotoğraf albümü gönderileceği belirtildiği halde Kaya’la hâlâ albüm ulaştırılmadı. Kaya yaralı haldeyken çağrıldığı için de ifade veremedi. Avukat Kaya, belgeler arasında çelişkiler olduğunu dikkat çekerek, dosyanın doğrudan savcılıkça yürütülmesini istedi. Bu arada Kaya’nın hakkında “hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme” suçları bakımından şüpheli sıfatıyla işlem yapıldı.
Editör: TE Bilisim