Balık yanında yoğurt yenmeyeceğini hepimiz duymuşuzdur. Peki gerçekte nedir bunun doğrusu? Bilinenin aksine balık, taze olarak tüketilecekse yanında yoğurt yemenin bir sakıncası yoktur. Zehirleyen şey; balıklarda bulunabilen histamin proteini. Yoğurtta da bulunan bu madde bayat balıkla birlikte yendiğinde vücutta artıyor ve alerjik bünyelerde kaşıntı, kusma gibi reaksiyonlara neden olabiliyor.
Balıklarla ilgili yanlış bilinen bir gerçek daha; balıkların hafızasının saniyelerle sınırlı olduğudur. Oysa Japon balığı en az üç aylık bir hafızaya sahiptir.
Coca cola gerçeği de yanlış bilinenler arasında. Dünya üzerinde en çok tüketilen gazlı içecek olan kolada alkol bulunmaz.
Gece uykularınızı kaçıran ve o hiç sevmediğiniz sivrisinek vızıltısının sineklerin ağzından çıkan bir ses olduğunu zannediyor olabilirsiniz. Oysa bu ses, sivrisineklerin saniyede 500 kez kanat çırpmasından meydana gelmektedir.
Kelebeklerin ömrü bir gün değildir. Bazı ergin kelebeklerin ömrü 1-2 aya kadar uzayabilir.
Soğuk algınlığı rahatsızlıklarında vücudumuzun en çok ihtiyacı olan vitamin C vitaminidir ve en yüksek C vitamininin portakalda olduğunu düşünürüz. Peki soğanda portakaldan çok daha fazla C vitamini bulunduğunu söylesek?
Bir çekirdek kabuğunu sırtlanmış giden karıncaların kendileri kadar anatomilerinin de paylaşımcı olduğunu biliyor muydunuz? Karıncalarda pek çok canlı gibi 1 tane mide bulunduğunu düşünürüz ancak insanlarla benzer bir toplumsal yaşam kurma özelliğine sahip olan karıncalarda 2 adet mide bulunur. Birinde kendi yiyeceğini, diğerinde öteki karıncalarla paylaşacağı yiyecekleri biriktirir.
Beslenme konusunda da kimi yanılgılarımız var. Sebze sandığımız bazı besinler meyve, meyve olduklarını düşündüklerimiz de aslında sebze olabiliyor. Domates de bunlardan biri. Yemeğin içine katabiliyor olmamızdan dolayı sebze olduğu düşünülen domates, bitki bilimine göre meyvedir. Çünkü meyveler, içinde etli veya kuru çekirdek olarak adlandırılan tohumları bulunan yiyeceklerdir.
Ne göğüs ne de karın kası, insan vücudundaki en güçlü kas dildir.
Yaşadığımız sürece hiç durmadan çalıştığını düşündüğümüz kalbimiz aslında hapşırdığımız zaman bu refleks ile birlikte durur. Hayatımız boyunca her hapşırdığımızda kalbimiz o anlık durur ama bu bizim hayatımızı sonlandırmaz ve yaşamaya devam ederiz.
Bazen de okuduğumuz bir haber bizi uyandırır ve artık doğru bilgiler hafızamıza yenilerini eklemişizdir.
. 
Editör: TE Bilisim