Adana’da eğlence mekanları ve işyerlerini haraca bağlamak isteyen silahlı suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda yatağında kalaşnikof tüfekle yakalanan ve adliyeye sevk edilen çete üyelerinde Haşim Acar, “Kalaşnikofa aşığım. Anam gibi seviyorum. O benim sevgilim” dedi.
18 ADRESE OPERASYON
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri eğlence yerleri ve bazı iş yerlerini haraca bağladığı ileri sürülen bir çetenin olduğunu belirledi. Polis bu tespitin ardından çeteyi bir süre takibe aldıktan sonra üç gün önce şafak vakti operasyon için düğmeye bastı. Özel harekat polisinin de katılımıyla Yüreğir, Seyhan ve Çukurova ilçelerinde 18 ayrı adrese eş zamanlı operasyon yaptı. Operasyonda çete lideri A.Y. ile birlikte 12 kişi gözaltına alındı.
KALAŞNİKOF YATAĞINDAN ÇIKTI
Bir süre önce bacağından vurulan çete üyesi Haşim Acar evine yapılan baskın sırasında yatakta yakalandı. Polisi karşısında gören Haşim Acar yatağında sakladığı kalaşnikof otomatik tüfeği ekiplere teslim etti. Şahısların evlerinde yapılan aramalarda çelik yelek ile birlikte 5 tabanca, pompalı tüfek, balta ile birlikte çok sayıda mermi bulundu.
“ANAM GİBİ SEVİYORUM”
Emniyetteki sorgularının tamamlanmasını ardından 12 kişi öne sağlık kontrolü için Adli Tıp Birimi’ne getirildi. Geniş güvenlik önlemleri altında sağlık raporundan geçtikten sonra “Suç işlemek amacıyla silahlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak” suçundan adliyeye sevk edilen zanlılardan Haşim Acar, “Kalaşnikof benim sevgilim. Anam gibi seviyorum. Yıllardır beraber yatıyorum” diye konuştu. 
Editör: TE Bilisim