Hasbahçe Mesire Alanı’nda düzenlenen etkinlikte Ahilik Şed Kuşanma Töreni temsili olarak sahnelenirken, Hıdırellez Şenliklerinde ateş üzerinden atlandı.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ın ev sahipliği ile gerçekleşen törene Kağıhane Kaymakamı Ahmed Akın Varıcıer, Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürü Mahir Yavaş, AK Parti Kağıthane İlçe Başkanı Sami İlhan, AK Parti Kağıthane İlçe Kadın Kolları Başkanı Meryem Karaköse, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri , belediye meclis üyeleri, STK başkanları ve üyeleri, muhtarlar, basın mensupları ve Kağıthaneliler katıldı.

Geleneksel kutlamaları gelecek nesillere aktaran ve Hasbahçe’de düzenlen program yoğun bir katılımla gerçekleşti. Çocuklara yönelik sahne gösterilerinin de düzenlendiği etkinlik eğlenceli ve renkli görüntülerle festival havasına büründü.

Etkinliğin çocuklar için önemine değinen Kağıthane Kaymakamı A.Akın Varıcıer, “Her şey çocuklarımızı yarınlara hazırlamak adına yapılıyor. Burada seyredeceğimiz ahilik geleneğini, alanı dolduran çocuklarımız hafızalarına kazıyacaklar. Bizlerden daha açık, daha temiz hafızaları ile bu geleneği geleceğe taşıyacaklar” şeklinde konuştu.

Sadabad Yaz Etkinlikleri’ne 23 Nisan Çocuk Bayramı ile başladıklarını söyleyen Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “ Bugün burada Sadabad Yaz Etkinlikleri’ni başlattık. Aslında yaz etkinliklerimiz 23 Nisan’da başlayan Çocuk Şenliği ile başlamıştı.Çocuklarımız Çocuk Bayramı ile başlayan şenlikte 5 gün boyunca doya doya eğlendiler” diyerek, “Biz Kağıthane’de göreve geldiğimizde Osmanlı Belgeleri’nde Kağıthane çalışması yaptık. Araştırmalarımız sonucu ulaştığımız belgeler bu etkinlikler için bize yol gösterdi. Belgelerden yola çıkarak gördük ki Hasbahçe’de Hıdırellez çocuklar ile birlikte kutlanır ve bugün baharın habercisi Hıdırellez coşkusunu çocuklarımız ile paylaşıyoruz.Bununla birlikte belgelerden yola çıkarak Şed Kuşanma etkinliğini 122 yıl sonra yeniden başlattık” dedi. Başkan Kılıç Sadabad Yaz Etkinlikleri’nin ardından Ramazan ayı etkinliklerinin başlayacağını ve programların tüm hızıyla devam edeceğini de sözlerine ekledi.

Şed Kuşanma Töreni ile ilgili konuşma yapan İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz,"Ülkemizde birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan dönemde bu programı gerçekleştiren Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’a çok teşekkür ediyorum. Burada çocuklarımızın sesleri yükseliyor. Çocuklarımızın mutluluğunu yansıtan bu seslere ihtiyacımız vardı. Aslında Şed Kuşanma etkinliğini Eylül ayında gerçekleştiriyoruz. Ancak Kağıthane öncelikli bir ilçe ve Kağıthane’de hep farklı şeyler yaşanıyor” diyerek Başkan Fazlı Kılıç’ın 3. Döneminde başarılar diledi.

Ahilik geleneğinde kalfalıktan ustalığa geçiş törenini sembolize eden Şed Kuşanma Etkinliği ile başlayan program Halk oyunları ile devam etti. Baharın gelişini müjdelemek için törende yakılan hıdrellez ateşi ise Hıdırellez Şenliklerini başlattı.

Hıdırellez ateşinin üzerinden atlayan Başkan Kılıç, Kaymakam Varıcıer ve protokol üyeleri Kağıthanelilerin bahar sevincine eşlik etti.

Hıdırellez kutlamalarının ardından yakılan ateşlerde pişirilen kuzu etleri ayran ile birlikte şenliğe katılanlara ikram edildi.

 
Editör: TE Bilisim