Gençlerin kültürlerini ve sanatsal faaliyetlerini daha etkin biçimde kullanmalarını sağlayan ve bu konuda teşvik eden Kültür, Sanat, Gençlik Ve Spor Komisyonuyla, sporla ve engellilerle ilgili çeşitli projeler üreten Gençlik Spor Ve Engelliler Komisyonuyla, muhtaç ve düşkünlere yönelik projeler üreten Sosyal Yardımlaşma Komisyonuyla, yapılan faaliyetlerin duyurusunu hazırlayan Tanıtım, Organizasyon Ve Halkla İlişkiler Komisyonuyla, liselerdeki öğrencilerin karşılaştıkları problemleri çözüme kavuşturmak için hareket eden Bilim,Teknoloji Eğitim Ve Öğrenci Sorunları Komisyonuyla çalışmalarını sürdüren meclis yaptığı başarılı çalışmalarla adından söz ettiriyor.


İstanbul Times Haber Merkezi

Birbirinden farklı programlar düzenleyen ve ilçe gençlerini sosyal aktivitelere teşvik eden etkinliklere imza atan Kağıthane Belediyesi Gençlik Meclisi gerek düzenlediği spor, sanat ve kültür aktiviteleri ve yerel yöneticileriyle gerçekleştirdikleri buluşmalarda gençlerin sesini duyuruyor.
Ramazan ayında Hasbahçe etkinlik alanında kurulan çadırda çeşitli organizasyonlar düzenleyen Gençlik Meclisi satranç, dart ve basketbol turnuvaları, kitap okuma etkinlikleri, müzik dinletileri, yazar, sanatçı, akademisyen ve milletvekilleri buluşmalarıyla Kağıthaneli gençleri bir araya getirdi. Hasbahçe etkinlik alanında kurulan il derneklerinin standlarını da ziyaret eden Gençlik Meclisi yönetici ve üyeleri, kendilerine yeni katılan gençlerle kadrolarını genişletti.
Hasbahçe’deki Gençlik Merkezi’nde periyodik olarak toplantılar düzenleyen meclis yönetimi dünya ve ülke gündemini de yakından takip ediyor. Geçtiğimiz haftalarda Mısır’da yaşanan askeri darbe ve Suriye’de yaşanan kimyasal silah kullanımına tepkilerini göstermek için Suriye ve Mısır Kardeşlik Konvoyunu oluşturan Gençlik Meclisi hem yaşanılan vahşete dikkat çektiler hem de Mısır ve Suriye’de barış ve huzur için dua ettiler.

Eğitim alanında da çalışmalarını sürdüren Gençlik Meclisi bir lisan bir insan anlayışından yola çıkarak Kağıthaneli gençlere Arapça ve Almanca dersleri vermeye başladı. Gençlik Konutu’nda eğlenceli eğitimler yoğun katılımla gerçekleşirken gramer, konuşma ve yazma eğitimleri veriliyor.
Spordan eğitime birçok alanda çalışmalarını sürdüren Gençlik Meclisi, doğa sporlarında da üyeleriyle buluşuyor. Doğa yürüyüşleri, piknik ve doğada kitap okuma etkinliklerinde bir araya gelen Kağıthaneli gençler piknik alanlarında gönüllü olarak temizlik de yapıyor.

Bulduğu her fırsatta Gençlik Meclisini ziyaret eden Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç hem yapılan çalışmalar hakkında bilgi alıyor hem de gençlerin ilçeye yönelik fikirlerini dinliyor. “Gençlerimizin hepsinin pırıl pırıl bir yüreği var. Hepsinin kalbinde vatan ve millet sevgisi var. Gelecekte belki buradaki bazı gençlerle Kağıthane için birlikte çalışacağız. O güne kadar, biz yerel yönetimler olarak elimizden gelen her şekilde sizleri desteklemeye, yolunuzu açmaya devam edeceğiz. Siz de, sorumluluklarınızın bilincinde olarak hem kendi geleceğinize hem de yaşadığınız bu kentin, bu güzel ülkenin geleceğine sahip çıkacaksınız” dedi.
Editör: TE Bilisim