Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 73. yılında, tüm yurtta olduğu gibi, Kâğıthane’de de düzenlenen resmi bir törenle anıldı.

 

İlçe meydanındaki Atatürk Anıtının önünde düzenlenen Çelenk Koyma Töreninde İlçe Kaymakamı A. Akın Varıcıer, Meclis Başkan Vekili Zikri Torlak, Garnizon Komutanı Albay Alpay Aslan, İlçe Emniyet Müdürü Hakkı Akçal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Balcı, Şube Müdürleri Muhammet Çayır ve Murat Öğütcü, Belediye Başkan Yardımcıları, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler, Birim Müdürleri, Siyasi Parti Başkanları, STK Temsilcileri, Oda Başkanları, Banka Temsilcileri, Kanaat Önderleri ve vatandaşlar hazır bulundu. Protokol sırasına göre Atatürk Anıtına çelenklerin konulmasının ardından saat 09:05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte Saygı Duruşunda bulunuldu ve hemen ardından İstiklal Marşı söylendi.

 

Program, Çelenk Koyma Töreninden sonra, Kağıthane Belediyesi Nikah Salonunda devam etti. Açılış konuşmasını Cengizhan İlköğretim Okulu Müdürü M. Akif Tündoğan yaptı. Öğrencilerin okuduğu “Atatürk Şiirleri” programı izleyenlere duygulu anlar yaşatırken, Yüce Önderin sevdiği zeybek oyunları da öğrenciler tarafından sahnede sergilendi. Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküler de izleyenleri tarihin derinliklerine götürdü.

 

Atatürk’le ilgili Sinevizyon gösteriminden sonra, Tarih Öğretmeni İbrahim Boza tarafından bir sunum gerçekleştirildi. Çocukluğundan ölümüne kadar olan yaşantısında Atatürk, verdiği mesajlarla aziz milletimize muasır medeniyetlerin üzerinde bir hedef gösteriyordu.

 

 Programda, İlçemizdeki Okullar arasında düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren eserlerin ödülleri sahiplerine takdim edildi.

 

Nikah Salonunun fuaye bölümünde oluşturulan Atatürk Resimleri sergisinin izlenimiyle program sona erdi.

 

Editör: TE Bilisim