Sultanbeyli Mecidiye Mahallesi Uzundere mevkisinde su havzasına kaçak olarak yapılan 60 bina ve katın yıkımı için belediye, İSKİ ve emniyet kuvvetleri saat 05.00 sıralarında bölgeye geldi.
Kaçak yapıların sahipleri polise direnince olaylar çıktı. Bir vatandaş güvenlik şeridini geçmeye çalışırken polisin tepkisi sert oldu. Polis, kendisine küfür ettiğini öne sürdüğü vatandaşa elindeki kask ile vurdu. Neye uğradığını şaşıran vatandaş yere düştü. Çıkan olaylar sırasında bazı kadınlar baygınlık geçirdi. Evlerini yıktırmamakta direnen bazı vatandaşlarda ellerine bıçak alarak çatılara çıktı. Öfkeli vatandaşlar güçlükle ikna edildikten sonra yıkıma geçildi.
Bu arada iş makineleri kullanılarak yıkıma başlandığı sırada bir grup, D-100 Otoyolu’na çıkarak yanlarında getirdikleri taşlarla yola barikat kurdu. Yıkımı protesto eden grubun trafiği çift yönlü olarak kapatması nedeniyle otoyolda uzun araç kuyrukları oluştu. Grup, güvenlik kuvvetlerinin biber gazı da sıkarak gerçekleştirdiği müdahale sonucu dağıtıldı. Yolda taşlar kullanılarak oluşturulan barikatın da kaldırılmasının ardından araç geçişleri yeniden başladı. Bölgedeki yıkım çalışması ise devam ediyor. Olaylarda şu ana kadar 17 kişi gözaltına alındı.

 

" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }" addmodellistener="function () { return eval(instance.CallFunction("" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }" addviewlistener="function () { return eval(instance.CallFunction("" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }" removecontrollerlistener="function () { return eval(instance.CallFunction("" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }" removemodellistener="function () { return eval(instance.CallFunction("" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }" removeviewlistener="function () { return eval(instance.CallFunction("" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }" getconfig="function () { return eval(instance.CallFunction("" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }" getplaylist="function () { return eval(instance.CallFunction("" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }" getpluginconfig="function () { return eval(instance.CallFunction("" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }" loadplugin="function () { return eval(instance.CallFunction("" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }" sendevent="function () { return eval(instance.CallFunction("" + __flash__argumentsToXML(arguments,0) + "")); }">
Editör: TE Bilisim