Genç kızın ailesi, kazadan sorumlu tuttukları şirketlere karşı 1 milyon 110 bin liralık dava açtı. Davanın görülmesine önümüzdeki günlerde Asliye Hukuk Mahkemesi’nde başlanacak.

İTÜ Çevre Mühendisliği öğrencisi Ece Turhan, baba İhsan Turan, anne Dilek Turhan ve teyze İpek Doğan adına dava açan avukat Hakan Semizoğlu, müvekkilinin bugüne kadar yaşadığı acıları dava dilekçesinde detaylarıyla anlattı. Üniversiteli Ece’nin yaşadığı talihsiz kaza dilekçeye şöyle yansıdı...

22 Ocak 2009’da Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde yürürken Ece Turhan’ın kafasına 12 numaralı Fitaş İş Hanı’nın 5’inci katından 250 kilogramlık sürgülü cam, alüminyum çerçevesiyle birlikte düştü. Ağır yaralanan Ece Turhan, derhal Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. İlk kontrolde Ece’nin beyin zarı altında kanama olduğu görüldü. Cerrahi müdahale ile kan boşaltıldı ve yoğun bakım ünitesine alındı.

25 GÜN KOMADA YATTI
Bir gün sonra yoğun bakım desteğine bağlı olarak Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan genç kızın burada beyin tomografisi çekildi. Tomografide Ece Turhan’ın beynin sağ ve sol ön kısmı ile beyincikte kanamaların olduğu, kafatasında çok sayıda kırık bulunduğu, boynun bir ve ikinci omurgaları arasında çıkık tespit edildi. İkinci kez ameliyata alınan Turhan’ın kafatasının ön kısmında yer alan kemiğin bir bölümü alınarak karın bölgesine, deri altına yerleştirildi. Boyunduruk takılan genç kıza beslenmesi için burnundan mideye kadar inen beslenme hortumu takıldı. 25 gün komada yatan genç kıza ayrıca nefes alabilmesi için boğazının göğüs kısmına yakın yerden delik açılarak ’kanül’ denilen aletle nefes alması sağlandı. Turhan’a 20 tomografi ve 10 emar çekildi, kan takviyesi yapıldı.

MAMAYLA BESLENDİ
Sara nöbetinin engellenmesi için depresif ilaçlar verildi. Halen ilaçları kullanmaya devam eden genç kız, 2 Mart 2009’da yoğun bakım ünitesinden servise alındı. Mama hortumu ile beslenen Turhan, yaşadığı depresyon nedeniyle 4 kez ani hareketle beslenme hortumunu çıkarttı. Solunum cihazı tekrar takıldı.

5 AMELiYAT 3 ANJiYO...

Kan değerlerinin ölçümü için bugüne kadar 400 tüp kan alındı. Kasığından 3 kez anjiyo yapıldı, 2 kez belinden su alındı. Bugüne kadar 5 cerrahi operasyon geçiren genç kızın daha önce kafasından alınıp karnına yerleştirilen kemik, kafa derisi kesilip yeniden yerine kondu. Sol kulak üst bölgesinde parçalanan ve bir daha yerine konması mümkün olmayan kemiklerin yerine, ’metbor’ denilen yapay kemik takıldı ve kafa derisi tekrar dikildi.

SAÇI ÇIKMAYABİLİR
22 kez tıbbi müdahale geçiren genç kızın kafatası 3 kez açıldı. Beyincikte oluşan kanama nedeniyle denge kaybı oluştu. Sağ el başparmak ve işaret parmağında hareket sınırlaması olan Ece Turhan’ın boynundaki nefes alması için açılan delik, estetikle kapatıldı. Ancak izi kaldı. Kafatasındaki ameliyat izleri nedeniyle tekrar saç çıkma ihtimali kalmadı.

Editör: TE Bilisim