İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Haliç için özel olarak tasarlanan Hasköy Vapuru'nun hizmete alınması töreninde konuşuyordu.

Canan Törener isimli nine düzenlenen törende siyasetçilere parmak ısırttı. Güvenlik duvarını aştı kendisini engellemek isteyenleri aşmasını bildi. Kararlıydı kürsüye çıkmaya..

KİMSE DURDURAMADI

80 yaşındaydı ama öylesine bir coşkulu ve azimliydi ki genç korumalar onu yolundan çeviremedi. Eliyle sert bir şekilde itekleyerek hedefine yöneldi. Kürsüye çıktığı gibi Topbaş'ın elinden mikrofonu kaptı.. Herkes bir an şaşkınlık içindeydi.. Yaşlı kadın başladı konuşmaya.

80 yaşında olduğu belirtilen Canan Törener isimli kadın Üsküdar'ın gençlik yıllarında çöplük gibi olduğunu belirterek, Topbaş'a "Allah sizi başımızdan eksik etmesin" diye dua etti.

GÖZÜZE DİZİZE DURUR

Canan nine "Ben 50 senelik Üsküdarlıyım. Bu iskelede kedi yavruları ayakkabı fırçaları vardı. Çöplük idi. Yeminle söylüyorum. Allah AK Parti'yi başımıza getiren milletten razı olsun. Eğer bu iyilikleri bilmezseniz gözüze dizinize durur. Yoksa ekmeği karneyle alırsınız. Haberiniz olsun" diye konuştu.

Gülümseyen Topbaş mikrofonu elinden almak istedi ancak Canan nine coşmuştu bir kere.. Onu susturmak ne mümkündü.

YARGI REFORMU NİNENİN GÜNDEMİNDE

"Bir dakika bir şey daha konuşacağım" diyen yaşlı kadın kadının "Yargıtay Başkanı diyor ki yargıyı siyasallaştırıyorlar. Yargıtay şimdiye kadar kimi yargıladı ki, 3-4 tane Müslümandan başka" sözleri dikkat çekti.

Bu sözler Topbaş'ı mest etmişti.. Sevincini gizlemeyen Topbaş memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi: "Bizim yorgunluğumuzu hissetirmeyen bu dualar bu duygular. Biz bunun için varız."

Editör: TE Bilisim