İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, İstanbul itfaiyesinin günde 150-200 civarında yangına müdahale ettiğini belirterek, ''Biz itfaiye ailesi olarak, dünyada sayılı itfaiyelerden biriyiz, New York itfaiyesiyle eş değerde teçhizatı, donanımı ve ekibi haiziz'' dedi. 

Kadir Topbaş, Bakırköy'deki Kartaltepe itfaiye müfrezesini ziyaret ederek, itfaiyecilerle bayramlaştı. 

Bayramlaşma merasiminin ardından konuşan Topbaş, bayramların sevgi ve hoşgörünün yeşerdiği, sevgi ve paylaşmanın arttığı güzel günler olduğunu söyledi. 

Son zamanlarda ulus olarak bazı sıkıntıların yaşandığını ifade eden Topbaş, şöyle konuştu: 

''Teröre çok şehit verdik, Van depreminde çok sayıda vatandaşımızı kaybettik. Tüm şehitlerimize, Van depreminde ve itfaiye alimizde hayatını kaybedenlere başsağlığı diliyorum. Biz itfaiye olarak, sadece yangınlara müdahale etmiyoruz. Trafik kazalarından tutun da afetlere kadar her yerde varız.

Vatandaşın önce canını, sonra malını kurtarmak için hayatımızı hiçe sayıp, hizmet veriyoruz. Günde 150-200 civarında yangına müdahale ediyorsunuz. Biz itfaiye ailesi olarak, dünyada sayılı itfaiyelerden biriyiz.
 
New York itfaiyesiyle eş değerde teçhizatı, donanımı ve ekibi haiziz. Bunu her yerde gururla ifade ediyorum. Dünyanın neresinde olursa olsun, tüm afetlere gittik. Bunların içinde Endonezya, Pakistan, Somali, Etiyopya, Haiti ve Japonya bulunuyor. Van ve Erciş'te arkadaşlarımız hala yoğun bir çalışma içerisindeler. Erciş'in su ihtiyacını biz karışlıyoruz.'' 

Topbaş, göreve geldiği ilk gün, itfaiyenin makine, ekip ve teçhizat olarak güçlendirilmesini istediğini ve gereğini yaptığını belirterek, ''Şimdi de İstanbul'da olası depremle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Çok sayıda gönüllümüz var. Bu sayıyı daha da artırmalıyız.

Uluslararası tecrübe kazanan ekibimizi daha güçlendirip, daha aktif hale getirip ortak bir çatı altında toplamak istiyoruz'' diye konuştu. 

Bakırköy itfaiyesinin bünyesinde bir deprem eğitim merkezi kuracaklarını vurgulayan Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: 

''Deprem, tsunami, rüzgar ve fırtına simülasyonlarına kadar birçok konuda eğitimi halkımıza ve öğrencilerimize vereceğiz. Bu arada, kentsel dönüşüm konusunda halkımızın bize verdiği destek için de çok teşekkür ederim. İstanbullulardan şunu bekliyorum: Adalar bazında mahallenin bir bölümü kendi aralarında toplantı yapsınlar ve ilçe belediyesine 'Biz hazırız' desinler. Biz orada KİPTAŞ, TOKİ veya bir müteahhidi devreye sokarak, kentsel dönüşümü başlatabiliriz. Bu değişimi yapmak, acele etmek zorundayız. Kentsel dönüşüm konusunda ilgili bakandan, mülk sahiplerinden harç alınmaması için de talepte bulunacağım.'' (AA)
Kaynak: aa