Maltepe Belediyesi Organik Halk Pazarı’nda düzenlenen özel programa, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç başta olmak üzere, şehit ve gazi aileleri, Maltepe İlçe Müftüsü Ahmet İnciler, İstanbul Protestan Vakfı (İPKV) Kilisesi Pastörü Carlos Madrigal ve Gülsuyu Cemevi Dedesi Cemal Yıldız, din görevlileri, Belediye Başkan Yardımcıları, birim müdürleri, Maltepe’deki siyasi partilerin ilçe başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı. Dua ve ezan eşliğinde orucun açılması ve Maltepe Merkez Camii Müezzini Necip Demirel tarafından verilen Kur’an tilaveti ile başlayan gece, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın konuşmasıyla devam etti. Kılıç konuşmasında birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, “Yaklaşık 3 yıldan bu yana her Ramazan ayında canlarla bir araya geliyoruz. Zengin, fakir, kadın, erkek demeden hep bir arada burada ikram edilen çorbadan alıyoruz ve mümkün olabildiğince birliğimizi ve beraberliğimizi pekiştirmek için bir arada oluyoruz. Onbir ayın sultanı Ramazan diyoruz ama bu ayın içinde öyle bir gün var ki, o, bin aya bedel derler. Bugün insanın kendisini arındırdığı, özünü dara çektiği, kendisiyle hesaplaştığı ve geçmişinde yaptığı yanlışlara tövbe ettiği çok önemli bir gece” dedi.

BİRLİK VE BERABERLİK DUASI

Kılıç, sözlerine şöyle devam etti: “Bu önemli ayda Rabbime yalvararak şunu söylüyorum. İnşallah, silahların sustuğu, kanın akmadığı, savaşların durduğu, barışın, kardeşliğin ve sevginin güçlü geldiği, perçinleştiği, insana, insanca değer verildiği, herkesin kendi kimliği ve kişiliğiyle yaşam bulduğu, özetle birlikte yaşamanın mümkün kılınabildiği bir ülkede yaşarız. Cenabı Allah birliğimiz ve beraberliğimiz bozmasın diyorum, Anadolu toprakları üzerinde asırlardır perçinleşmiş olan bu kardeşlik duygusunun kimseler tarafından parçalanmasına, bölünmesine izin vermeyelim. Bu ülkenin birliği ve beraberliği için canını siper eden, o gencecik bedenlerini toprağa verdiğimiz bütün şehitlerimizin anısı önünde eğiliyor, gazilerimize saygılarımı sunuyorum.”

“KADİR GECESİ, AF GECESİDİR”

Kılıç daha sonra iftara katılan, Maltepe İlçe Müftüsü Ahmet İnciler, İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı (İPKV) Altıntepe Kilisesi Pastörü Carlos Madrigal ve Gülsuyu Cemevi Dedesi Cemal Yıldız’ı sahneye davet ederek, kendilerine teşekkür etti. Maltepe İlçe Müftüsü Ahmet İnciler, “Kadir Gecesi, feyz bereket, rahmet, mağfiret, af gecesidir; aynı zamanda insanın denge bulduğu ve manevi merhametin ve rahmetin sonsuzluğa eriştiği mübarek gecelerden biridir. Hepinizin Kadir Gecesi mübarek ve hayırlı olsun” diye konuştu.

“HEPİMİZ KARDEŞİZ”

İstanbul Protestan Kilisesi Vakfı (İPKV) Altıntepe Kilisesi Pastörü Carlos Madrigal ise, “Sizlerle birlikte sevgi sofralarına oturabilmek ve kardeşliği paylaşabilmek Maltepe’de oturan bir Hristiyan olarak beni çok mutlu etti. Maltepeli olmanın da onurunu bizlere yaşatan belediyemize ve Başkan Kılıç’a teşekkür ediyorum. İnancınızın mübarek gününde bu ortamı paylaşmak, hepimizin tek Allah’ın çocukları olarak kardeş olduğumuzu gösteriyor. Farklılıklarımızla ama gönül birliğimizle bir arada olarak ve dünyaya bu şekilde birlikte yaşayabileceğimizi göstererek, aynı sofralara oturarak, sohbetlere katılarak Türkiye’den dünyaya güzel bir örnek vermek çok güzel bir duygu” dedi.

Son olarak söz alan Gülsuyu Cemevi Dedesi Cemal Yıldız da, kurulan sofraların kardeşlik, dostluk ve beraberliği sürdürüp devamlı kılacağını ve bu bakış açısıyla dil, din, ırk ve siyasi görüş gibi durumların hiç gözetilmeden, birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin yaşatılacağını söyledi. Konuşmalar sonrası sahne alan “Minik Semazenler” grubu vatandaşları büyülerken, daha sonra Maltepe Musiki Vakfı Cemiyeti korosu, Hulusi Yücebıyık’ın şefliğinde unutulmaz bir konser verdi

Editör: TE Bilisim