Recep Tayyip Erdoğan Kadir Topbaş'a 50 yıllık dostluğun hatırı için büyük bir kıyak yaptı.

Saraçhane'de bulunan İBB binasının önünde 15 Temmuz darbe girişimi anında onlarca vatansever feda-i can ederken Kadir başkanın İBB’de çalışan bazı adamları ertesi gün zafer için 10 bin kişilik yemek hazırlama telaşı içinde olduğu çok ifade edildi ne hikmetse bu konuda tatminkar bir cevap alamadık.

15 Temmuz gecesi için Dünya Belediyeler birliği toplantısı için ABD'ye gittik denilmişti oysa daha sonra TACKS adındaki dernek biz önce Mayıs ayında davet etmiştik. Gündem değişince davetimizi 15 Temmuz'a attık diye açıklama yaptı.

Yani ABD seyahatinin şüphelerden arınmadığını söyleyen çok sayıda meslektaşımız ar. Bunun en doğru sonucunu Türk yargısı ortaya çıkaracaktır.

Vatan caddesindeki BURGER King'in yanında bulunan arsa için şaibelere net bir cevap verilemedi

Doğa okullarındaki devir işlemleri sırasında damadının da içinde olduğu bir ekibin nizalı işlerin içinde bulunduğu ifade edildi. Buna kaşı da net ve doyurucu bir açıklama duymadık.

TUSKON Vakası can sıkıyor.

FETÖ'nün en üst düzey Ekonomik örgütü yani FETÖ'nün TÜSİAD'ı olan TUSKON başkanı basının önünde halkın seçmiş olduğu hükümetin başbakanına binlerce kişinin olduğu toplantı da "Kim kimin inine girecek, kim haşhaşi ortaya çıkacak derken başkan Topbaş'ın damadı o toplantıda oturuyordu. Evet baba evladın, kayın baba damadın suçundan sorumlu değil bu hukuki bir kaide ben de sorumlu olsun diyecek değilim.

Ancak birçok devletten daha büyük olan İstanbul'un başında olan bir kişinin damadı 17/25 den sonra ya o toplantıya gitmeyecekti yada TUSKON başkanı kaçak Rıza Nur Meral Hükümete ayar yaparken bir dakika başkan biz bir iş adamları derneğiyiz neden burada hükümete meydan okuyorsun dediğini duymadım.

Her dernek üyesinden bunu istemek doğru olmayabilir ama senin eşinin babasına İstanbul'u emanet eden bir hükümete hakaret edildiği zaman yapılması gereken ;

a-Ya orasını terk edecekti

b-Ya başkan sizin hükümete meydan okumanızı kabul etmiyorum

c-Ya da ertesi gün Noter aracılığı ile bir ihtarname gönderip TUSKON bakanın sözlerine katılmadığını ifade edecek bir açıklama duymadık.

Doğuda Minik Bütçeli belediyeler Terör örgütlerine kaynak sağladılar diye Kayyum atanıyor ama İstanbul da 17-25 den sonra terör örgütüne yakın kişilere ihale veren başkanlar halen görevde.

Bakın sevgili okurlarım, Başakşehir Belediye Başkanı Av.Mevlüt Uysal'ın Reccep Tayyip Erdoğan'ın 17/25' den sonra FETÖ/ PDY elebaşısı Fettulah Gülen'in yeğeni ile evli olan Mehmet Fatih Ağgül'ün sahibi olduğu MFA isimli firmaya Bahçeşehir Gölet 'de açılan imar'da ki ihaleyi alan şirketler içinde darbe girişiminin ertesi gün yurt dışına kaçan Mehmet Fatih Ağgül’ün sahibi olduğu MFA isimli girmeye neden ihale veriyor diye sormayalım mı arkadaş ?

Gölet’in imar’a açıldığı bu meclis toplantısında başkanın talimatları yada başkana hoş görünmek isteyen bir kişinin saldırısına uğramış birisi olarak benim en az 10 kere soru sorma hakkım var.

İşte o Gölet'te Atmaca Group'un ortağı olan MFA firmasının sahibine nasıl ihale veriyorsunuz diye daha önce sormuştuk. Başkandan bu konuda tık yok.

Tabi MFA firması'nın sahibi olan Mehmet Fatih Ağgül ' ün o yapı ile alakası yoksa ve maddi katkı yapmamışsa sadece yeğeni ile evlenmesi elbette suç değil.

O bir iş adamı olarak ihale verilirse elbette alacak. Ama buna ihale verenlerin dikkatli olmamasının hesabı sorulmayacak mı ?

Doğuda minik bir belediyenin bütçesi de Başakşehir'in Yüzde birisi kadar değilken bile başkan tutuklanıp hapse atılıyor yerine de KAYYUM atanıyorsa burası ve benzeri ilçeler içinde Kayyum atanamaz mı ?

Daha bugün (22 Eylül 2017) sokakta Halka TBMM ve siyasilere kaşı FETÖ operasyonu yapılsın mı yapılmasın mı diye sorduk...

Halkın ekseri çoğunluğu kesinlikle FETÖ ile iltisaklı olanlar varsa gereken yapılsın diyor. Suçlular arasında ayrım yapılmasın diyor halk.

Kadir Topbaş FETÖ'den gitti

Erdoğan ve Hükümet Kadir Topbaş'a büyük bir kıyak yaptı. Bugün terörle mücadele şubesinde 2 polis gidip kelepçeleyerek de belediyeden çıkarır yerine bir kayyum atanabilirdi. Bu şekilde en hasarsız şekli ile şimdilik iş çözülmüş oldu.

Sırada FETÖ'ye 17-25 den sonra katkı sunan ilçe Belediye başkanları var

Recep Tayyip Erdoğan halkın kendisine verdiği güçlü desteği seçimde de alabilmek için FETÖ ye katkı sunan İstanbul ilçe belediye başkanları içinde gereğini en yakın zamanda yapacak ve Belediye seçimini bir yıl öne alarak hem FETÖ destekçilerini temizleyecek hem de 16 Nisan referandum'un dan sonra halkın kendi partisine karşı olan desteğini belirlemek için bunu yapmaya gayret edeceğini düşünmekteyim.

Daha bugün Kadir Topbaş İstifası açıklanmadan 8 saat önce Gaziosmanpşa meydanında vatandaşa sizce TBMM ve siyasilere karşıda FETÖ operasyonu yapılsın mı diye sorduk.

Bütün cevap verenler evet yapılsın bekliyoruz dediler. Erdoğan 'ında da halkın düşüncelerine bigane kalmayacak diye bir düşüncem var.

Kimsenin haksız yere haksızlığa uğrayıp mağdur olmasını hiç bir zaman istemem.Ama hak edenler de mutlaka cezasını çekmeli ki adalet yerini bulsun.

Kadir başkan Kitap yazacak inşallah tarihten ve halktan hiç bir şey saklamaz da biz de neler olmuş hatıratlarında öğrenmiş oluruz

Şunu da yazsın E-5 in kenarında Florya'yı Mahveden Koru Florya’yı yapan damadına imar verirken yüreği sızladı mı...

Nurettin Sözen belki İstanbul için çok büyük yatırım yapmamıştı ama bu kadar şehrin genleri ile de oynamamıştı.

Kadir Topbaş Eylül 2009'de 50 dan fazla vatandaşımızın öldüğü sel felaketinden sonra İkitelli TIR garajının önünde yaptığı basın toplantısında Basın ekspres yolunda yapılan ne kadar bina varsa tapulu ve ruhsatlı da olsa yıkacağız dedi ama şu an orada 79 tane yeni GÖKDELEN için imar verdiler.

Bunu bugünde diyor değilim 2009' dan bu yana 12 tane haber veya makalemde defalarca bunu yazdım.

Kadir başkan denince aklıma yüksek İMARLAR gelecek her daim.

Keşke İstanbul'u 2004 'de aldığı gibi bıraksaydı daha orjinal bir şehrimiz olacaktı.

Ama Ataköy sahili Kuzu İnşaat'a yağmalatıldı... Basın Ekspres yolu onlarca firmaya peşkeş çekildi...

Belki TOKİ Kral benim kimse bana bir şey diyemez demiş olabilir ama yine de İBB başkanı olarak bu kadar da olmaz diyerek rahatsızlığını beyan etmeli değil miydi ?

Neyse Muhtemelen Göksel Gümüşdağ seçime kadar İBB başkanı olarak meclis tarafından seçilecek diye bir düşünceye sahibim...

Ama inşallah İstanbul için hayırlısı olur.

İstanbul Times / Hüseyin Çetiner