Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün katkılarıyla gerçekleştirilen Aidiyet Sergisi Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde açıldı. Fotoğraf sanatçısı Ekrem Arslan'ın objektifinden çıkan serginin açılışını Okul Sporları İl Satranç Turnuvası’na katılan öğrenciler gerçekleştirdi. Sergiye; Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, Esenler İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Feyzullah Sert, Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu ve Esenler Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Hikmet Rabbani Işık katıldı.
Kadim Kahire üzerine fotoğraflar
 
973 tarihinden 1805 tarihine kadar bir büyük merkez olarak 6 İslam devletine ev sahipliği yapan Kahire'nin, bu tarihler arasında inşa edilmiş kent ve mimari yapısı, bugün Eski Kahire/İslami Kahire ya da sergiye isim verdiği şekliyle Kadim Kahire diye adlandırılan bölgesini, tarihsel ve sosyolojik bağlamıyla ele alıyor.
 
Sergi, Kahire'yi geçmişten günümüze önemli kılan ve şehrin nüvesini oluşturan bu bölgeyi mercek altına alıyor ve bir toprak parçasını şehir yapan nedir sorusu üzerine kuruluyor. Bu doğrultuda, mekânın insanı anlamlandırması mümkün müdür ve mimari zamanı hapsedebilir mi soruları, serginin konusunu oluşturan ve canlı bir örnek üzerinden tahlil edilmeye çalışılan temalar olarak ziyaretçilerin karşısına çıkıyor.
 
Sergi, 31 Aralık Perşembe gününe kadar gezilebilecek. 
Editör: TE Bilisim