Kadıköy Belediyesi, 14 bin 600 metrekarelik yeşil alanı, modern çocuk oyun alanı, yürüme ve koşu parkurları, spor sahaları ve dinlenme oturma alanlarıyla baştan sona tüm yönleriyle çağdaş bir anlayışla düzenlenip yapılan Yoğurtçu Parkı’nı yeni modern imajıyla hizmete açtı.

11 Nisan Pazar günü mahalle sakinlerinin ilgi gösterdiği neşeli bir törenle açılan Yoğurtçu Parkı’nın açılış töreninde Bando Grubunun şarkıları katılanları çoştururken, Kadıköy Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri de ücretsiz sağlık taraması yaptılar. Yoğurtçu Parkı’nın yeni haliyle Kadıköylülere ve Kadıköy’e daha fazla yakıştığını kaydeden Başkan Öztürk şunları söyledi: “Kadıköy’ün değişimini hep beraber izliyoruz. Çok yeşil alanımız yok bu nedenle elimizde bulunan yeşil alanları iyi korumak ve iyi kullanmak zorundayız. Şuanda bulunduğumuz Yoğurtçu Parkı’nın alanı, bataklıktan çıkarılarak Süreyya İlmen Paşa tarafından park haline getirilmiştir. Parklar insanlar tarafından kullanıldığında anlam ifade ediyor.

Eskiden park yaparken sadece çocukları düşünüyor bir oyun grubu yapıyor, çevreyi yeşillendiriyorduk. Oysa günümüzde her alandaki çağdaşlaşmayı ve özel hizmeti parklarımıza da uyguluyoruz. Artık parklara koyacağımız oyun gruplarında çocuklarımız yaş gruplarına göre çeşitlendirme yaparken, yetişkinler için de ihtiyaç duyulan jimnastik ve spor aletleri, tartan yürüyüş yolları, tenis ve basket sahaları oluşturuyoruz. Parklarımızda engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun fitness alanları da bizim engelli vatandaşlarımıza bakış açımızı ve onlara verdiğimiz önemi gösteriyor. Yoğurtçu Parkımızı da bu anlayış ile yeniden modern bir şekilde hazırlayarak sizlerin kullanımına sunuyoruz.”

Başkan Öztürk, yıllardır problem olan Kurbağalı Dere’nin temizliğinin İSKİ ve Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğunu, burada yapılan çalışmalarla artık derenin temizliğinde son aşamaya gelindiğini belirtti. Kurbağalı Dere’nin temizliği bittiğinde dere kenarının ve çevresinin de kullanılabilir hale getirileceğini müjdeleyen Öztürk şöyle dedi: “Kurbağalı Dere çevresindeki temizlik bittiğinde hiçbir engel kalmıyor. Kurbağalı dere üzerindeki faaliyetlerimizi hızlandırarak herkesin kullanabileceği hale getireceğiz. Burası bisiklet ve yürüyüş alanlarıyla modern ve yeşil hale gelecek. Denizler temizlendi şimdiki sıkıntımız ise yağmur olmadığı günlerde yani dere yatağı kuruyken insanların dereye çöplerini atmalarından kaynaklanıyor. Yağmur yağınca da bütün pislikler ortaya çıkıyor.1 Marttan itibaren naylon poşeti yasaklamamızın nedenlerinden birisi de bu. Çevreye bu kadar zarar, doğada çözünmeyen zararlı bir maddeyi insanlar kullanmamalı. Sizlerden yeni parkınıza sahip çıkmanızı istiyorum. Bu park sizindir. Güle güle kullanın.”

PARKTA NELER VAR ?

Toplam kullanım alanı 30 bin metrekare olan Yoğurtçu Parkı’nda 14 bin 600 metrekarelik yeşil alan bulunuyor. Parkın içinde 5 farklı bölgede bulunan çocuk oyun alanları 400 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Antik Granit Küp Taşla döşenmiş 5 bin 300 metrelik yürüme alanı, doğal malzemeler kullanılarak yapılan 1.280 metrekarelik koşu alanı da koşu yapmak isteyenleri bekliyor. İlk kez engelli vatandaşlar için iki farklı bölgede yapılan fitness alanları, basket sahası, tenis kortu ve partner bulamadığınız zaman tek başınıza entrenman yapma olanağı tanıyan duvar tenis sahası, süs havuzu, kır kahvesi, oturma grupları ve kanatlı hayvanlar için kümes sergi alanının da yer aldığı parkın tamamı otomatik sulama sistemi ile sulanacak şekilde yapıldı.

Editör: TE Bilisim