Prof.Dr.Muhammed Nur Doğan Birlik ve beraberlik ruhu ile alakalı bilgi verdi

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Muhammed Nur Doğan 80 Kişiden oluşan İzollu Vakfı Yüksek İstişare Kurulu üyelerinden 70 kişiye yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin gücü 16 Nisan 2017 de yapılan referandum ile kendisini gösterdi. Bugün evet değil de hayır çıksaydı ülkede birçok şey değişecekti.

İstanbul Times Haber Merkezi / Mehmet Osmanoğlu

Bizim Birlik ve beraberliğimiz Avrupa Birliğini bile sakin düşünmeye itti. Yaptıkları açıklamada referandum sonuçlarına saygı duymaları gerektiğini açıkladılar. Bu bizim birliğimizden dolayı yapılan bir açıklamadır dedi. İzollu Vakfı’nın her yıl 500’e yakın talebeye burs vermesi çok önemli bir gelişmedir. Ben vakfınız ile onur ve gurur duydum dedi.

Yüksek İstişare Kurulu Başkanı İş adamı Adnan Başdemir bir günü diğer gününe eşit olandır Hadis-i Şerifin hatırlatarak her gün daha da ileri eğitmemiz gerekir dedi

İzollu Vakfı Yüksek İstişare Kurulu Başkanı (YİK) Sanayici iş adamı Adnan Başdemir yaptığı konuma ile çok önemli konulara temas etti. Başdemir “Bir araya gelmek önemlidir. Ama daha önemlisi ise gelişim ve değişime yönelik kararlar alıp onu uygulamaktır. Bu gün hepiniz işinizi gücünüzü bırakıp geldiniz. Allah hepinizden razı olsun. Bizim vakfımızda herkese ihtiyaç var. Parası olan burs verecek. Olmayan bilgisi ile katlı sunacak. Bakınız Halil İbrahim Koca bizim bursiyerimizdi. Şu an bilgisayar şirketi kurdu. Dergimizi hazırlayıp basımını yaparak bize teslim ediyor. Hiç biriniz Halil İbrahim’in yaptığı çalışma verdiğimiz burslar kadar değerli değil diyemezsiniz. İmkanı olan burs versin olmayan da fikri ile düşüncesi ile vakfa destek yapsın. Özetle burada herkese yapacağı bir şey var diyerek herkese teşekkür etti.

Fikir sunma kısmına gelindiği zaman YİK üyelerinden güzel fikirler geldi. YİK Üyesi Hüseyin Çetiner daha önce yönetim kurulu üyesi olduğum dönemde değişik meslek dallarında ön plana çıkacak 10 kişiye daha yüksek burslar vererek İzollu adının ön plana çıkmasını sağlayalım diye bir karar almış idik. Bana göre o çok önemli bir düşünce idi onu yine faaliyete geçirelim dedi.

Nihat Dursun SMS ile bağış hattına işlerlik kazandıralım dedi. Doç.Dr.Nevra Dursun ise kadın kollarının daha işlevsel olması için lütfen eşlerinizi, kızlaınızı ve akrabalarınızı bize destek olmaya davet edin dedi. Hacı Yaşar Arpa daha önceki yokluk yılları ile bugün arasında çok fark var kıymetini bilmek lazım dedi. Bent dernek başkanı Eczacı Nedim Karakaş İzollu Vakfı ilçe’nin köyleri ile alakalı kurulan dernekler’e ağabeylik yapsın. İzollu’da su ve dağ sporları yapılabilir. İlçemizin reklamını yapmak zorundayız dedi. Çok sayıda YÜK üyesi yazılı ve sözlü olarak düşüncelerini ileterek vakfın daha güzel işlere imza atması adına fikirlerini paylaştı.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim