Kurulun üye sayısı olan  75 kişinin büyük çoğunluğu toplantıya iştirak etti

Dört saate yakın devam eden İzollu Vakfı Yüksek İstişare Kurulu toplantısının açılışını kurul başkanı iş adamı Adnan Başdemir yaptı.”Başdemir bizler sadece para kazanmayı düşünemeyiz. İşlerimizi yaparken aynı zamanda çevremize ve insanlığı da  faydalı olacak çalışmaların içinde bulunmak lazım. Bugün saçımız  beyazlaştı yaşımız kemale erdi ve emekliyim ancak günde 12 saat kendi işyerimde çalışmaktayım. Bu özel çalışmalarımın dışında bir çok STK da da görevlerim bulunuyor. En çok da doğduğum yörenin gençlerine burs veren İzollu vakfında mutlu ve huzurluyum” dedi

İstanbul Times Haber Merkezi / Merve Saraç


Kurul üyeleri özgürce düşüncelerini ifade ederek gelecek eğitim öğretim yılına dair düşüncelerini ortaya koydu

1995 de kurulan ve bugüne kadar başkanlık yapan,Adnan Başdemir,Vedat Toy,M.Zeki Baykal,Ali Taşkıran ve Mehmet Çetinkaya toplantıda hazır bulundu.Kadir Karaca önceden planlanan bir çalışması olduğu için toplantıya katılamadı.

Mazeretli bir başkan dışında 20 yıldır başkanlık yapan herkesin toplantıya iştirak etmesi birlik ve  beraberlik mesajı adına dikkatlerden kaçmadı.

Kadın kolları başkanı ve istişare kurulu üyesi Doç.Dr.Nevra Dursun,Dr.İrfan Fırat,Dr.Kadir Keklik,Av.Sami Kalkan,Av.Ömer Geyik,Av.Cebrail Çetinkaya,Esenler Belediye başkan yardımcısı Av.Ömer Çetinkaya,İBB Alt Yapı müdürü Nusret Mum,Mimar Mesut Altunbey, Gazeteci yazar Hüseyin Çetiner,Zeytinburnu Gökalp Mahalle muhtarı Celal Ertuğrul, Mehmet Aksoy,Emin  Kayduman,Berin Toptaş başta olmak üzere çok sayıda istişare kurulu üyesi toplantıya katılarak görüşlerini paylaştılar.

Ortak kanaat ise burs konusunda uzmanlaşan Vakfın gelecekte gelir getirici imkanlara  kavuşturulması  konusu gündeme getirildi.

Ayrıca hayır hasenat işlerine katkı yapan hayırseverlerin yapacağı menkul ve gayrimenkul bağışları ile vakfın daha çok kişiye burs verme imkanının doğabileceği vurgulandı. Bu sene 471 üniversite öğrencisine burs veren Malatya İzollu Vakfının gelecek süreçte daha da büyük işler yapabilecek kapasitede olduğu vurgulandı.

İstişare kurulunda yapılan tavsiye kararında yakın gelecekte yapılacak olan genel kurulda zamanı olan ve vakıf işlerine koşturabilecek kişilerin yönetim kurulu başkanı ve üyesi seçilmesi adına görüş  birliği çıktı.


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

 

 

Editör: TE Bilisim