İzmir'in Ödemiş ilçesinde, evlerinin önündeki parkta üç gün önce ortadan kaybolan ve dedesinin cep telefonuna gelen "Polise haber vermeyin. Torununu öldürürüz" yazılı mesajdan kaçırıldığı belirlenen 10 yaşındaki Ceylin Atik'in cesedi bulundu.


İKİ ŞÜPHE DEĞERLENDİRİLİYOR


Ceylin'in feci ölümüyle ilgili iki iddia ortaya atıldı. Buna göre çiftin daha önce 2 kız çocuğunun öldüğü, psikolojik sorunlar yaşayan Ş.T.'nin cinnet halinde Ceylin'i boğarak öldürdüğü ihtimali değerlendiriliyor.

Bir diğer ihtimal ise Ceylin'in fidye için kaçırılmış olabileceği yönünde. Ceylin'in kaybolmasının ardından dedesinin telefonuna "Polise haber vermeyin. Torununu öldürürüz" yazılı bir mesaj gelmişti. Bu mesajın komşu kadın Ş.T.'nin bir yakınına ait telefondan atıldığı belirlendi. Sabah'ın haberine göre Atik Ailesi'nin maddi durumunun iyi olması nedeniyle Ceylin'in fidye için kaçırılmış olabileceği ihtimali de araştırılıyor.


KATİL ZANLISI KADIN KOMŞULARI
 

Ceylin Atik, en son su içerken görüldüğü karşı apartmandaki bir komşuları olan Ş.T.'nin evinde yapılan aramada ölü olarak bulundu.  Küçük çocuğun cansız bedeni binanı bodrum katında, sandık içinde bulundu.

Ceylin’i, 1 çocuk annesi komşuları Ş.T. isimli kadının öldürdüğü iddia ediliyor. Ş.T.’nin, iki çocuğunu da küçük yaşta kaybettiği, üçüncü çocuğunu uzun yıllar bekledikten sonra dünyaya getirebildiği öne sürüldü.

EŞİYLE BİRLİKTE GÖZALTINA ALINDI
 

Ceylin'in ölümüyle ilgili ev kadını Ş.T. ile oto tamircisi olan kocası 37 yaşındaki S.T. gözaltına alındı. Linç girişimine karşı gizlice polis ve jandarma tarafından yarım saat sonra evden çıkarılan çift, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, 3 yaşındaki çocukları M.Y.T. ise bir yakınlarına teslim edildi. S.T.’nin olay sırasında evde olmadığı öğrenildi.
 

’CESEDİNİ SANDIĞA KİLİTLEDİM’


Ş.T.’nin polise verdiği ilk ifadesinde olay günü oğlu ile parkta oynadıklarını belirtip, "Ceylin, oğlumu çok severdi. O da bize katıldı. Bir süre birlikte oynadıktan sonra su içmek ve dinlenmek için eve çıktık. Ceylin, evin içinde koştururken, ayağı kayıp düştü. Başını yere çarptı. Öldüğünü anlayınca, korkup, cesedini odaki sandığa kilitledim" dediği öğrenildi.

MESAJ BİR YAKINININ TELEFONUNDAN


Ceylin Atik’in dedesine gelen ’Polise haber vermeyin. Torununu öldürürüz’ yazılı SMS’in de Ş.T. tarafından bir yakınının cep telefonundan gönderildiği belirlendi.

Öte yanda vücudunda herhangi bir kesici alet ve kurşun yarası bulunmayan Ceylin Atik’in cesedi, savcı ve polisin evdeki gerekli incelemelerinin ardınan otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na gönderildi.
 

ÖFKELİ KALABALIK TAŞLARLA SALDIRDI, POLİS HAVAYA ATEŞ AÇTI

 
Sloganlar eşliğinde önce güvenlik şeridini geçen mahalleli ellerindeki taşlarla 'Çocuklara uzanan eller kırılsın. İdam isteriz' sloganlarıyla eve saldırdı. Polis, bölgedeki kalabalığı havaya ateş açarak uzaklaştırmaya çalıştı.

Editör: TE Bilisim