Esenler Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü, 90 bin askerimizin donarak şehit düştüğü Allahuekber Dağı’na çıkarak şehitlerine karşı vefa borcunu yerine getirdi. 21 – 26 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Allahuekber Şehitlerini Anma Milli Bilinç Kampı’na katılan Esenlerli izciler, 5 gün boyunca Kars- Sarıkamış’ta donarak hayatını kaybeden şehitleri anmak için gerçekleşen etkinliklere katıldı. Kulübün kafile sorumlusu Ocakbaşı Kemal Bilim eşliğinde gerçekleşen kampa 21 izci katıldı.

19 saat süren bir yolculuğun ardından Erzurum’da bir gece konaklayan öğrenciler, burada şehitler için dua etti. Sarıkamış Harekâtı’na katılan askerlere sırtlarında torbalarla erzak taşıyan Erzurumlu öğrencilerin canlandırılmasının ardından izciler, marşlar söyleyerek Pasinler-Erzurum Karayolu üzerindeki Kars Kapı Şehitliği'ne kadar yürüdü. Şehitlikte çevre temizliği yaparak dua okuyan izciler, daha sonra Sarıkamış Harekâtı’nın başlatıldığı Erzurum'un Şenkaya ilçesine bağlı Gaziler Köyü’ne hareket etti. İzciler, Gaziler Köyü'nün 99 yıl önce Sarıkamış Harekâtı ile alınmasının ardından 85'inci Alay'ın sancağının, köy camisindeki minareye çekilişini temsili olarak canlandırdı. Gaziler Jandarma Komutanlığı'ndan Mehmetçikler Alay Sancağı’nı minarede dalgalandırdıktan sonra bir asker ezan okudu. İzciler daha sonra Bardız Şehitliği'ne giderek dua etti.

ONLAR DA DEDELERİNE GELDİ

'Dedeciğim  Ben Geldim' sloganıyla başlatılan kampta Sarıkamış şehitlerini anmak için her yıl olduğu gibi bu yıl da izciler, 3 bin 100 metre yükseklikteki Allahuekber Dağları'na tırmanış yaptı. -15 derecede zirve yürüyüşü yapan izciler, hava sıcaklığının gece -26 dereceyi bulduğu dağlarda açtıkları çadırlarda uyudular. Bu yılki zirve yürüyüşüne sadece Türkiye'den değil aynı zamanda Lübnan, Filistin, 
Ürdün, Kosova, Makedonya ve Sırbistan'dan da izciler katıldı. Burada dedelerini ziyarete gelen yabancı izcilerle birlikte her yıl giderek büyüyen ziyaretçi sayısı, bu yıl da arttı. İzciler, 26 Aralık Perşembe sabahı zirveden Gaziler Köyüne yürüyerek kamp programlarını tamamladı.

BAYRAK İNMESİN, EZAN DİNMESİN

Kampa katılarak dedelerinin kahramanca mücadelesine tanık olan izciler, “Ülkemize yapılan saldırılar ve askerimizin verdiği destansı mücadele anlatılacak gibi değil. Hepimiz biliyoruz ki bu topraklarda mücadele edenlerin tek amacı Türkiye Cumhuriyeti’nin bütünlüğüne kasteden düşmanları kovmaktı. Mehmetçiklerimiz verilen emirleri sorgulamadan yerine getirmek için şehit oldular. 'Bayrak inmesin, ezan dinmesin' diye verilen bu mücadeleyi dinlerken tüylerimiz diken diken oldu. Kampa katılmamızı sağlayan ve kamp süresince bizden desteğini esirgemeyen Esenler Belediye Başkanımız Mehmet Tevfik Göksu 'ya, Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat’a, Kulüp önderimiz Feyzullah Sert’e ve emeği geçenlere teşekkür ederiz.  Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim