İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD) Yürütme Kurulu, ilk toplantısını dernek başkan yardımcısı Osman İslam öncülüğünde Florya'daki Aktüel Gazete'de gerçekleştirdi. 6 gündem maddesi ile toplanan İYGAD, kısa, orta ve uzun vadedeki hedeflerini değerlendirdi.

İYGAD Başkanı Mehmet Mert'in konuşmasıyla başlayan toplantıda, başkan yardımcılarının görevleri, İYGAD'ın üyeler için indirim anlaşması yapacağı firmalar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Silivri Cezaevi önünde tutuklu gazeteciler için oturma nöbeti, yeni üyelerin kabulü ve İYGAD dernek binası konuları görüşüldü.  "Yapacağımız çok iş var. Kısa, orta ve uzun vadedeki hedeflerimize ulaşıp İYGAD'ın hizmet çıtasını yükselteceğiz" diyen başkan Mehmet Mert, ilk iş olarak yönetim merkezinin belirlenmesine vurgu yaptı.


İstanbul Times Haber Merkezi 

KISA, ORTA VE UZUN VADELİ PLANLAR


İYGAD yürütme kurulu, kısa vadeli planlar kapsamında yeni dernek merkezinin ivedi şekilde belirlenmesi için çalışma başlattı. İstanbul 3'üncü bölgede merkez ofis oluşturulacak, 1 ve 2'nci bölgelerde ise şube açılması planlanıyor. Bu arada merkez binası olarak Beylikdüzü öngörülürken, lokasyon değerlendirmesi için başkan yardımcısı Refik Bek tarafından sunum hazırlanacak. Orta vade planlarında bülten hazırlığı çalışmaları
başlatılırken, uzun vade planları arasında İYGAD üyesi gazetecilere ve yayın organlarına yönelik yılın gazetecisi ödül verilmesi planlanıyor.


ÜYELER İÇİN İNDİRİM PROTOKOLÜ


İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği'ne üye gazetecilerin kullanımına yönelik bölgemizdeki, sağlık kuruluşları, hukuk danışmanları, cafe ve restaurant firmalarıyla 'indirim' anlaşması yapıldı. Üyelerin, aileleriyle birlikte vakit geçirmesi, misafir ağırlama ve özel günlerini değerlendirmesi amacıyla yapılan anlaşmalar her ilçede yeni firmalarla yapılarak devam edecek.

İYGAD üye kartlarına indirim uygulayacak kurum ve firmalar şöyle:

Esencan Hastanesi (Esenyurt) % 20, TIP 2000 Poliklinik (B.Çekmece) % 20, Avcılar Hospital % 20, Maya Restaurant (Beylikdüzü) % 50, Balıkçı Kenan (Beylikdüzü) % 50, Dalyan Cafe (Büyükçekmece) % 50...

İYGAD ÜYELERİNE HUKUK DESTEĞİ

İstanbul'un ünlü avukatlarından Sema Kılıç, İYGAD üyelerine ücretsiz hukuk desteği vereceğini açıkladı. Hukuk Komisyon Üyesi Mustafa Küpeli'nin görüşerek el sıkıştığı Av. Sema Kılıç, mesleki olarak hukuksal sorunlarda üyelere yardımcı olacağını ve vekalet verildiği taktirde İYGAD üyesi gazetecilerin mahkeme takibinin de yapılacağı sözünü verdi.

YENİ ÜYELİKLER KABUL EDİLDİ

Derneğe üyelik başvurusunda bulunan Bahar Pamir, Yusuf Eker ve Orhan Şimşek'in üyelikleri oy birliğiyle kabul edildi. Ayrıca, yeni üyelerin dahil edilmesine yönelik çalışmaların hızla devam etmesi konuşuldu.

10 OCAK'TA OTURMA NÖBETİ VE PANEL


İYGAD, MİT TIR'ları haberleri nedeniyle Silivri'de cezaevinde tutuklu bulunan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Cumhuriyet'in Ankara Temsilcisi Erdem Gül için oturma nöbetine katılacak. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'ndeki eylemde, aynı zamanda basın açıklaması yapılacak.  Öte yandan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nün anlam ve ön mine ilişkin bir de panel planlanıyor.

BAŞKAN YARDIMCILARI GÖREV ALDI

Toplantıda son olarak başkan yardımcılarının görevleri netleştirildi. Geçtiğimiz haftaki toplantıda üyelerinin belirlendiği komisyonlar için sorumlu başkanlar belirlendi. Buna göre; hukuk komisyonu başkanlığına Hüseyin Çetiner, merkez-ofis komisyon başkanlığına Ahmet Refik Bek, sosyal medya komisyon başkanlığına Hakan Azar, 10 Ocak Gazeteciler Günü komisyon başkanlığına Kerem Şensözlü, üye güncelleme komisyon başkanlığına Eren Ermiş, radyo-televizyon komisyon başkanlığına Kadir Çetin, dergi hazırlama komisyon başkanlığına Osman İslam, eğitim-seminer komisyon başkanlığına Sevda Durgun, reklam-organizasyon komisyon başkanlığına Sevda Durgun, kültür-sanat-spor komisyonu başkanlığına Ahmet Refik Bek, üyelere yönelik indirim anlaşması komisyon başkanlığına Barış Emregül, örgütlenme ve kurum ziyaretleri komisyon başkanlığına Celal Karaali seçildi.  

Kaynak: İstanbul Times  Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim