Mehmet Mert'in başkanlığındaki İstanbul Yerel Gazeteciler Derneği (İYGAD), çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. 15 Temmuz askeri darbe girişimi nedeniyle ertelenen dernek genel merkezinin açılış tarihi 2 Eylül 2016 Cuma günü olarak belirlendi. Büyükçekmece Kaya Milenyum'da faaliyete başlayan İYGAD genel merkezinin açılış günü hazırlıklarını sürdüren dernek yöneticileri, 2 Eylül Cuma günü görkemli bir törenle kurdele kesimi yapmayı hedefliyor.

YILIN ZİRVEDEKİLER ÖDÜLÜ

Öte yandan merakla beklenen "Yılın Zirvedekileri" ödülünde ise başvurular sona erdi. Yoğun talep doğrultusunda 1 ay ertelenen başvurular 29 Temmuz'da tamamlandı. Akademisyen, bürokrat ve gazetecilerden oluşan jüri üyelerin incelemeleri ile basın meslek ödülleri sahiplerini bulacak.  Tören programı ise Ekim ayında.


OLAĞANÜSTÜ KONGRE KARARI


İYGAD yöneticilerinin hedeflenen hizmet çalışmaları devam ederken, aynı zamanda olağanüstü kongre kararı da alındı. Geçtiğimiz gün toplanan İYGAD yönetim kurulu, yapılan değerlendirme ve istişareler sonunca üyelerinin karşısına çıkmayı karara bağladı. 
Başkan Mehmet Mert'in "Yönetim kurulumuz göreve adayken neler vaat ettiyse hepsini yerine getirdi" dediği toplantıda, yöneticilerin kongre taleplerine kulak tıkamadıklarının altını çizerek, "Yönetim kurulumuzdan bazı arkadaşlar böyle bir talepte bulunuyorsa, bu karara saygı göstermek gerek. Bizleri bu göreve İYGAD'ın tek sahibi genel kurul getirdi, yine genel kurula yaptığımız her şeyi danışmakta bir sakınca görmüyoruz. Haince girişimlerle demokrasimizin katledilmeye çalışıldığı şu günlerde, özgürce yaşamanın, özgürce seçmenin önemini bir kez daha iyi anladık. Bu koltuklar gelip geçicidir. Önemli olan bu makamlara gelince kalıcı hizmetler bırakabilmektir. Hizmetlerimiz ortada, taktir basın camiasının ve üyelerimizindir" ifadesini kullandı. 

İYGAD olağanüstü kongresi 12-19 Kasım 2016 tarihlerinde yapılacak.  

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim