Kongrenin gecikmesinin nedeni seçimler

Esenyurt, Beylikdüzü Mevkii'nde bulunan Kahve Deryası'nda yapılan yönetim Kurulu toplantısında, 2004 Nisan ayında göreve gelen yönetim, oy birliği ile olağanüstü kongre kararı aldı. Olağanüstü kongrede, başkan adayı olurken, bir yıldan fazla başkanlık görevinde bulunmayacağı sözünü verdiğini hatırlatan Tarakçı, "Verdiğim söz gereği ve yeni projemiz gereği başkanlık görevini daha fazla yürütemeyeceğim. Kongre tarihinin sarkmasının nedeni, Haziran ve Kasım seçimleridir. Yönetim Kurulu içersinden yeni başkan adayı çıkmalıdır. Katılımcı yönetim anlayışı devam ettirilmeli ve yerel basının kalitesinin yükseltilmesi için, yönetimin yarım bıraktığı projeler mutlaka hayata geçirilmeli, yaratılan olumlu algı sürdürülmelidir" dedi.

Mert ve Emregül adaylığını açıkladı

Olağanüstü Kongrede Başkan Vekilleri; Mehmet Mert ve Barış Emregül adaylıklarını açıklayarak, kurucusu bulundukları derneğe başkanlık yapmaktan büyük onur duyacaklarını ifade ettiler. 

Toplantıda, üyelik için müracaat eden; Nusret Kafasıbüyük, Türkan Ervan, Anıl Bodur, Erkan Sarıkaya, Burak Zihni, Sedef Kabak ve Barbaros Özçelik'in üyelikleri oy birliği ile kabul edilirken, 5 kişinin üyelik başvurusu ise oy çokluğu ile ret edildi. Olağanüstü kongre tarihinden önce son toplantının 9 Kasım Pazartesi günü yapılması oy birliği ile kararlaştırıldı. İYGAD Başkan Yardımcısı HDP İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Çetin Yılmaz, kısa bir konuşma yaparak, kendisine destek veren meslektaşlarına teşekkür etti.      


Kaynak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)
Editör: TE Bilisim