İtfaiyenin kuruluşunun 299. yıl dönümü sebebiyle Beylikdüzü'nde düzenlenen tatbikatlar nefesleri kesti. Tatbikatta ilk olarak Beylikdüzü Bizimkent'te 15 katlı binada kurtarma tatbikatı gerçekleştirildi. Oluşturulan senaryo gereği 15 katlı binada mahsur kalan bir vatandaşa yönelik ihbarı alır almaz Beylikdüzü’ndeki merkezlerinden harakete geçen itfaiye ekipleri, kısa sürede Beylikdüzü'ndeki binaya ulaştı. itfayeciler, binada mahsur kalan vatandaşı kurtardı. Çevre okuldaki öğrenciler ise heyecan dolu operasyon için bolca tezahürat yaptılar.

Daha sonra Beylikdüzü meydanında itfaiye personelinin Tulumbacı kıyafetiyle Osmanlı Dönemini canlandırdıkları yangın tatbikatı ilgiyle izlendi. Son olarak çıkan bir yangında, yangın tüpünün nasıl kullanılacağı büyük küçük her kesimden vatandaşa gösterildi.

“Vatandaşlarımız endişe etmesin, çok iyi eğitim almış ekiplerimiz var”

Tatbikata katılan ve görevlerini başarıyla yerine getiren itfaiye ekiplerine teşekkürlerini ileten Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, “Çok donanımlı bir itfaiye istasyonumuz var. Bu manada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş’a teşekkür ediyorum” dedi. Beylikdüzü'nün çok katlı, yüksek binalara sahip bir kent olduğunun da altını çizen Başkan Uzun, Beylikdüzü'nde E 5'e yakın yerlerde yüksek katlı binalarımız, sitelerimiz var; ancak vatandaşlarımız hiç endişe etmesinler. Beylikdüzü'nde en yüksek binalarımızda Allah korusun bir yangın çıktığında donanımlı ve teçhisatlı araçlarımız, çok iyi eğitim almış itfaiyecilerimiz var. Ekipler, 7 gün 24 saat görevlerinin başında dedi.

 
Editör: TE Bilisim