Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın da katıldığı yürüyüşte birbirinden renkli kıyafetler giyen minikler, Belediye binasından Galatasaray Meydanı’na kadar bando eşliğinde şarkılar söyleyerek yürüdüler. Galatasaray Meydanı’nda kurulan sahnede çocuklar hazırladıkları gösterileri izleyicilerin beğenisine sundu.

Çocuklarımızın geleceğimiz olduğunu dile getiren Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün cumhuriyetimizi kurduğu günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilan etmesi tabii ki tesadüf değil. Çünkü o devletimizi her zaman genç ve dinamik görmek istedi. Cumhuriyetimiz 94 yaşında ama her zaman çocuk kadar, gençler kadar taze ve dinamik kalacaktır. Bu vatan bayrağı altında inşallah birlik ve beraberlikle yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İstiklal Caddesi’nin her zaman üzücü olaylarla anıldığını da sözlerine ekleyen Demircan, “Ama bugün İstiklal Caddesi’ni yavrularımız doldurdu. Yani umut, yani huzur doldurdu. Hepimizin Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramını kutluyorum” diye konuştu.

Balonların uçurulduğu, şarkıların söylendiği meydanda palyaçolar eşliğinde gönüllerince eğlenen çocuklar, anne ve babalarıyla bol bol fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.



 
Editör: TE Bilisim