İstanbul Büyükeşhir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, törenle Darüşşafaka-Hacıosman metro tünellerinin birleşimini gerçekleştirdi, hattın 2010 sonunda biteceğinin müjdesini verdi.

 

Şişhane-Atatürk Oto Sanayi Metrosu, gelecek yılın sonunda Hacıosman'a kadar uzayacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Kadir Topbaş, Darüşşafaka-Hacıosman Metro tünellerinin birleşimi için düzenlenen törende, Hacıosman-Atatürk Oto Sanayi hattı arasında 2010 yılının Temmuz ayında test sürüşlerinin başlayacağını ve hattın 2010 yılı sonunda hizmete gireceğini açıkladı.

 

Başkan Topbaş, "Sizleri 2010 Temmuz'unda bu hatta sizleri rest sürüşleri yapmaya davet ediyorum. 2010 sonlarına doğru da buradan bindiğimiz zaman 12 dakikaya 4 .Levent'e, 24 dakikaya Taksim'e, 27 dakikaya Şişhane'ye gidilebileceğiz. Şişhane-Yenikapı hattı tamamlandığında ise, yine Hacıosman'dan 32 dakikada Yenikapı'ya, 49 dakikada Kadıköy'e ve 63 dakikada Atatürk Havalimanı'na gidebileceğiz" diye konuştu.

 

Bu hattaki son metro kazısıyla tarihi bir olaya tanıklık ettiklerini vurgulayan Topbaş, "Biraz önce Hacıosman İstasyonu'ndaki şafttan giriş yaptık. Yerin 31 metre altındaki bu istasyon Şişhane'den gelen hattın son istasyonu. Bu hat daha sonra Sarıyer Çayırbaşı'na devam edecek. Hacıosman Metro İstasyonu'nun yanında 420 araçlık otoparkımız ve transfer merkezimiz olacak. Buraya gelen vatandaşlar araçlarını bırakarak metroya binebilecek. Bu metro hatları tamamlanınca binlerce insan hızlı, konforlu ve güvenli ulaşım imkanına kavuşacak" dedi.

 

STADIN ALTINA ÜÇ TÜNEL

 

Seyrantepe yönüne doğru devam eden metro çalışmasıyla ilgili de bilgi veren Topbaş, "Yıl sonuna kadar bin 620 metrelik Seyrantepe metromuzda da test sürüşlerimiz bitecek. Bu istasyondan Galatasaray'ın yeni stadının altına üç tünel yapacağız. Seyrantepe istasyonumuzu da bu yılın sonuna doğru hizmete sokacağız. Şu anda Levent'te peronlardan bir tanesi vagon depolama alanı gibi kullanılıyor. Bu hat açılınca o sıkıntı da ortadan kalkacak" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim