Sağanak yağış Marmara Bölgesi'ni vurmaya devam ediyor. İstanbul'da devam eden yoğun yağış nedeniyle sabah saatlerinde İkitelli Basın Ekpres yolunda aşırı yağışın getirdiği sel nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı. Bazı araçların içindekileriyle sürüklendiği görüldü.

Yolda çok sayıda araç suda mahsur kalınca bölgede adeta can pazarı yaşanıyor.

ŞU ANA KADAR 11 KİŞİNİN CESEDİNE ULAŞILDI

İşte İstanbul'dan son dakika haberleri:

13:59 - Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu da sorunun aşırı yağıştan kaynaklandığını söyledi. Belediyelerin kaçak yapılaşmayı engellemesi gerektiğini söyleyen Eroğlu, gerekli tedbirlerin alındığını belirtti.

13:37 - Kadir Topbaş bugün ölen sayısı için 20 rakamını verdi. Dün de 3 vatandaşın öldüğünü belirten Topbaş toplam ölü sayısı için '23' dedi.

12:10 - İstanbul'da sel felaketinde İkitelli ve Halkalı'da ölenlerin sayısı 20'ye yükseldi. Halkalı'da ölenlerin tamamının kadın olduğu bildirildi. Ölenlerin kimliklerinin belirlenmesi için Cumhuriyet Savcısı bekleniyor.

12:00 - İkitelli-Halkalı sapacağında bulunan ve 7 kadına ait cesetlerle ilgili korkunç bir olay ortaya çıktı. 7 Kadınn servis minibüsünden inerken sel sularına kapıldığı öğrenilirken aynı araçtaki 3 kişi ise son anda kurtarılabildi.

11:35 - Bölgeden gelen bilgilere bakılırsa İkitelli TIR Garajı'ndan 20 ceset çıkabilir..

11:16 - Cumhuriyet Gazetesi yazarı ve 68'liler Birliği Vakfı Başkanı Sönmez Targan evinde mahsur kaldı. Düzenli olarak tedavi görmesi gereken Targan, Halkalı'daki evini su bastığı için dışarı çıkamıyor.

11:03 - İstanbul Valisi Güler, İBB Genel Sekreteri ve İstanbul 23. Motorlu Piyade Tümen Komutanı işe birlikte bir askeri helikopterle AKOM'dan havalandı. Vali ve beraberindekiler İkitelli, Silivri ve Çatalca bölgelerinde havadan inceleme yapıyor.

11:00 - İkitelli ve çevresinde çok sayıda fabrika ve imalathane var. Bazı vatandaşların su basan bu fabrikalardan dışarıya çıkan mal ve eşyaları alıp götürdükleri görüldü.. Yağma için bekleyen insanlara güvenlik güçleri engel olmaya çalışıyor.

10:55 - Öğle saatlerinden itibaren İstanbul'da yeniden yağışın başlaması bekleniyor. Başlayacak yağış kurtarma çalışmalarını olumsuz etkileyecek.

10:48 - İkitelli TIR garajında ölenlerin sayısı 4'e çıktı.. (Ölü sayısı 14'e ulaştı)

10:43 - Atatürk Havalimanı’nın yağışlı havalarda “sabıkalı” olarak bilinen kısa pisti sabah saatlerinden itibaren önlem olarak hava trafiğine kapatıldı.
Tek piste düşen limanda yoğunluk nedeniyle seferlerde geciklemeler yaşanmaya başladı. Uçaklar ortalama 1 saat kadar rötar ile Atatürk Havalimanı’ndan kalkış yapabiliyorlar.

10:16 - Selden dolayı Halkalı'da 7 kişinin cesedi bulundu. Dereboyu Caddesi üzerinde bulunan cesetler yakınlardaki petrol istasyonuna götürülüyor. (Ölü sayısı 11'e ulaştı)
10:01 - İstanbul Valisi Muammer Güler, bugün yağan şiddetli yağış sonrası ırmağa dönen Basın Ekspres Yolu'nun yarın da kapalı olacağını bildirdi. Yolun durumu 2-3 gün kritik!

 

09:58 - Son yılların en büyük yağışını alan bölgeye, saatte metrekareye 90 kilogram yağış düştü. Eylül ayı ortalaması 45 kilogramken, bu sabah İkitelli bölgesine bir saatte 90 kilogram yağış düştüğü belirlendi.

09:52 - Yeni Bosna'daki bazı fabrikayı da su bastı. Fabrikalardaki bazı eşyaların suyla birlikte çevreye yayıldığı gözlendi.

09:45 - Ayamama ve Tavukçu derelerinin yağış nedeniyle taştığı gözlenirken dere yakınlarındaki bir binanın yıkıldığı bildirildi

09:38 - Pegasus Havayolları’nın genel merkezinde zemin katta bulunan uçuş hareket ofisini su bastı. Tüm uçuş kontrol cihazları ve bilgisayarlar su altında kaldı. Binada elektrik ve telefon kesik. Personel üst katlarda mahsur kalırkan Pegasus Havayolları tüm uçuşlarını durdurdu.

09:20 - Başakşehir TIR garajında 1 kişinin cesedi bulundu.

09:12 - Habipler yolu üzerinde bulunan İstanbul Ulaşım A.Ş. de sular altında kaldı.

09:10 - Gaziosmanpaşa ve Sultangazi'de caddeler ve sokaklar sular altında kaldı.

09:06 - Kurtarma çalışmalarına askeri helikopterler de katılıyor.

09:00 - Öte yandan, İkitelli'ye açılan ana yollar güvenlik nedeniyle trafiğe kapalı tutuluyor.

08:45 - Sele kapılan tırlar yüzünden Atatürk Havalimanı'na giden yollar kapandı.

08:32 - Ambulans ve itfaiye ekipleri mahsur kalan vatandaşları kurtarma çalışmalarını yürütüyor. Havaalanından gelen araçlar ise D-100 Karayolu'na yönlendiriliyor.

08:02 - Çok sayıda kamyon ve otomobilin sürücüleriyle birlikte mahsur kaldığı bildirildi. Sürücüler ve yolcular araçlarının üzerine çıkarak kurtarılmayı bekliyor. İtfaiye ve sivil savunma ekipleri de kurtarma çalışmalarını güçlükle sürdürüyor.

07:58 - İkitelli'de Basın Ekspres yolunda gece başlayan sağanak yağış nedeniyle sel meydana geldi. Basın Ekspres yolu sel nedeniyle ulaşıma kapandı. Bölgeye çok sayıda ambulans yönlendirildi.

TEKİRDAĞ'DA 7 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Tekirdağ'ın Saray İlçesi'nde kuvvetli sağanak yağış su baskınlarına ve hasara neden oldu. İlçeye bağlı bir çok köyde evler ve çiftlikler sular altında kaldı. Güngörmez köyü mevkinde bulunan ve sular altında kalan bir hayvan çiftliğinde 5 kişilik aile ve 2 kişi kayboldu. kayboldu.

Kayıpların, Saray İlçesi'ne bağlı Güngörmez Köyü'nde Ahmet Topaloğlu'na ait çiftlikte çalışan 40 yaşındaki Fatih Çakar, eşi 30 yaşındaki Handan Çakar, çocukları 12 yaşındaki Büşra Çakar, 8 yaşındaki Berna Çakar ve 6 yaşındaki Afra Çakar oldukları belirlendi. Ekiplerin yaptıkları çalışmalar sonucunda ilk önce aileden altı yaşındaki Afra Çakar'ın cesedine ulaşıldı. 12 yaşındaki Büşra Çakar'ın cesedi de, kardeşi Afra gibi aynı bölgede saman balyaları arasında bulundu. Bahçeköy’de çiftlikte sele kapılan anne Handan ve 8 yaşındaki Berna'nın cesedine de ulaşılırken baba Fatih Çakar'ı arama çalışmaları sürüyor.

Bölgede yapılan aramalarda kayıp oldukları daha önce kayboldukları bilinmeyen Fatma ve Mustafa Bilgin çiftinin cesetleri de Bahçeköy ile Güngörmez köyleri arasındaki Sefaalan köprüsü yakınlarında bulundu. 

10:01 İstanbul Valisi Muammer Güler, bugün yağan şiddetli yağış sonrası ırmağa dönen Basın Ekspres Yolu'nun yarın da kapalı olacağını bildirdi.
Editör: TE Bilisim