Meteoroloji uyarmadı, belediye söylemedi.. İstanbullular sonbaharın ilk gününe yağmurla uyandı.

 

Sabah erken saatlerde yağan yağmur 08:00-09:00 sularında kesildi. Ardından bu kez sağanak halde yeniden başladı. Kentinde genelinde hava kapalı ve yağış görülüyor. Meteoroloji’nin son raporlarına göre yağış akşam saatlerine kadar devam edecek.

 

Kent genelinde 20-23 derecelik hava sıcaklığı hissedilirken rüzgar kuzeyden 19km/sa hızında esiyor.

 

KAZALAR YAŞANDI

Yağmur nedeniyle İstanbul'un bir çok yerinde maddi hasarlı kazalar meydana geldi.

 

Tem Otoyolu Başakşehir mevkii İstanbul istikametinde, kaygan zemin nedeniyle kontrolden çıkan RT 0940 P plakalı TIR önce bariyerlere sonra da aydınlatma direğine çarptı. Aynı istikamette ilerleyen 38 PL 185 plakalı TIR sürücüsü ise önünde meydana gelen kaza nedeniyle aracının kontrolünü kaybetti ve öndeki TIR'a çarptı. 38 PL 185 plakalı TIR'ın sürücüsü araç içinde sıkıştı. İtfaiye ekipleri sürücüyü kurtarmak için süre uğraştı. İsmi öğrenilemeyen sürücü sıkıştığı yerden kurtarıldıktan sonra Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştrıma Hastanesi'ne sevk edildi. Kaza nedeniyle yol tamamen trafiğe kapandı. Polisin ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarının ardından araçlar yoldan çekildi.

 

D-100 Karayolu Avcılar mevkiinde ise, Cengiz Alkan yağmur nedeniyle kayganlaşan zeminde kullandığı 34 BY 2312 plakalı motosikletinin kontrolünü kaybedip bariyerlere çarptı. Kazada ağır yaralanan Alkan, olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Esenyurt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Editör: TE Bilisim