Ocak ayında iğneden ipliğe her şeye yapılan zamla vatandaşın cebine kaşıkla verilip kepçe ile alınan durumu hatırlatan CHP’li Meclis Üyesi Dr. Hakkı Sağlam hazırladığı yazılı soru önergesi ile İBB Başkanı Mimar Dr. Kadir Topbaş’a İstanbul’da ev ve iş yerlerinde Doğalgaz faturalarını ödeyemeyen vatandaşların durumlarını sorguladı ve şu soruyu sordu: “Doğalgaz bedelini ödeyemediği için doğalgazı kesik olan abone sayısı nedir?”

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi 2016 yılı Şubat ayı Meclis toplantılarında İBB Meclisi CHP Üyesi Dr. Hakkı Sağlam’ın imzası ile İBB Meclis Başkanlığına sunulan ve oy birliği ile Başkanlık Makamına gündeme alınması için havale edilen yazılı soru önergesi: 


Yazılı Cevaplandırılmasını İstediğimiz Sorular:

Bilindiği gibi 29 iştirakimiz içinde İGDAŞ AŞ önemli bir yer almaktadır. 5,6 milyon abonesi bulunduğu bilinen İGDAŞ AŞ; tüm haklı itiraz ve muhalefetimize rağmen 2010 yılından bu yana blok satış yöntemiyle özelleştirilmeye çalışıldığı, bunun maalesef hüsranla sonuçlandığı malumlarınızdır.

Yine Türkiye ve İstanbul’da başta genç işsiz sayısı olmak üzere işsizliğin yüksek oranda seyrettiği, Ocak 2016 itibariyle Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su,yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı (yoksulluk sınırı) ise 4.714 lira olduğu bilinmektedir. 

Diğer taraftan gaz bedellerini ödeyemedikleri çok sayıda konut ve iş yerinde gazın kesik olduğu size göre düşük olan fatura bedellerini ödeyemedikleri malumunuzdur.  Bu kapsamda;


1.   01.01.2015 – 31.12.2015 tarihileri arasında aylık bazda gaz bedelini ödeyemediği için doğalgazı kesilen abone sayısı nedir?


2.   31.12.2015 tarihi itibariyle gaz bedelini ödeyemediği için doğalgazı kesik olan abone sayısı nedir? Toplam alacak toplamı nedir?


3.   Ocak 2016 döneminde itibariyle gaz bedelini ödeyemediği için doğalgazı kesik olan abone sayısı nedir? 31.01.2016 tarihi toplam alacak toplamı nedir ?


Kaynak :İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim