Gece geç saatlerde Anadolu Yakası'nın ardından Avrupa Yakası'nda da yer yer kar yağışı başladı. Bölgesel olarak yağmaya başlayan kar, tüm İstanbul'da etkisini arttırdı. Yağış sırasında kartpostallık görüntüler oluştu.

İstanbul'dan kar manzaraları

KAZALAR YOLLARI KAPADI

Araçlarında kar lastiği ve zincir bulunmayan çok sayıda sürücü yollarda kaldı. Beyoğlu Piyale Paşa Caddesi ile Şişhane rampasında birçok araç maddi hasarli kazaya karıştı. Rampa üzerinde kaymaya başlan bir otomobil, önünde yavaşça seyreden motosiklete vurdu. Sürücü bir süre motosikletiyle yerde sürüklenirken, kazada şans eseri yaralanan olmadı.

Anadolu Yakası'nda ise E-5 Göztepe mevkiinde yolun karla kaplandığı görüldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin gece boyu tuzlama çalışması yaptıkları görüldü. Şişhane'den Kasımpaşa istikametine inen yokuşta kontrolden çıkan bir otomobil, önünde seyreden motosiklete arkadan çarparak devirdi. Devrilen motosiklet sürücüsü araç altında kalmaktan son anda kurtulurken, buzlanan yolda kayan ticari ve hususi otomobiller zincirleme kazaya neden oldu. Boğaziçi Köprüsü'nde trafikte aksama olmazken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait tuzlama araçları, gece de olası bir buzlanmaya karşı yolları tuzlama çalışmasını sürdürdü.

TRAFİK YOĞUN VE AĞIR AKICI

TEM ve E-5 karayolu ile ana arterlerde kar yağışına rağmen trafik ağır da olsa akıyor. Boğaz köprülerinde Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçişlerde ise yoğunluk gözleniyor. Kent genelinde ara sokaklarda kar birikmesi nedeniyle sürücüler özellikle rampalarda güçlük çekiyor. Metro, tramvay ve metrobüs seferleri sorunsuz devam ederken, özellikle metrobüslerin aşırı kalabalık olduğu görüldü. 
Editör: TE Bilisim