İstanbul'da etkili olan sağanak yağış ve rüzgar nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşıyor. Trafikte sıkışıklık yaşanırken vatandaşlar rüzgar nedeniyle yollarda yürümekte dahi zorluk çekiyor. Sağanak yağış yüksek yerlerde yer yer karla karışık yağmura dönüyor. Bağcılar, Başakşehir ve Maltepe'de karla karışık yağmur gözleniyor.

Sabah saatlerinden itibaren başlayan yoğun yağış İstanbul'un tamamını esir alırken, birçok yerde yolları dereye çevirdi. Sazı sölgelerde kar yağışı başladı. Beyoğlu, Dolapdere Caddesi'nde yola koyulan uyarı levhasını yaprak gibi sürükleyen yağmur suları, trafikteki sürücülere de zor anlar yaşattı.

Sabah saatlerinde işe gitmek için yollara koyulan vatandaşlar da yağmurdan nasibini aldı. şiddetli rüzgar yüzünden vatandaşların şemsiyeleri ters döndü.

Şiddetli yağışla birlikte etkili olan kuvvetli fırtına Fatih, Balat, Hızır Çavuş Köprübaşı Sokak'ta saat erken saatlerde bir binanın çatısını uçurdu. Bina boyundaki çatının tehlike arz etmesi nedeniyle polis ve itfaiye ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sokak sakinleri büyük panik yaşadılar. Evlerinde uyuyan vatandaşlar, büyük bir gürültüyle uyandıklarını ve sokağa çıktıklarında binanın çatısının yerde olduğunu ifade ettiler.

İstanbullular bugün dikkat:

06.00-12.00: Sağanak yağış var.
12.00-18.00: Avrupa yakasında karla karışık yağmur, Anadolu yakasında sağanak yağış bekleniyor. Fırtına da şiddetlenecek.
18.00-24.00: Kuvvetli fırtına ve yağış. 

İstanbul’da geceden itibaren başlayan karla karışık yağmur trafiğin bazı noktalarda felç olmasına neden oldu. Karayel nedeniyle İDO'nun Bandırma, Yenikapı, Bursa, Yalova ve Avcılar dış hat deniz otobüsü ve hızlı feribot seferleri iptal edildi.

Editör: TE Bilisim