Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Abdullah Sevim, İstanbul’da gün geçtikçe içinden çıkılmaz bir hal alan trafik sorunu hakkında açıklamalarda bulundu.

İstanbul Times Haber Merkezi / Müzeyyen Kurt

İstanbul’da trafik probleminden etkilenmeyen hemen hemen kimsenin bulunmadığı ifade ederek sözlerine başlayan Sevim, “Trafik sorunu için elbette ki ana çözüm önerimiz toplu ulaşım.

Ama nasıl bir toplu ulaşım. Hemen herkesten aynı cümleyi duyabilirsiniz. Şu an da İstanbul’u yöneten arkadaşlarımız da buna önem vermeye gayret ediyorlar ancak sonuç alınamıyor maalesef” şeklinde konuştu.

Hangi Yönetici Bir Yakınını Toplu Taşıma Aracına Bindirebilir?

Mevcut toplu ulaşım politakalarının neden sonuç vermediğine de değinen “İstanbul’un Ağabeyi” Abdullah Sevim, “İstanbul’da toplu ulaşım rahat ve konforlu değil. İnsanlar tıka basa dolu bir metroya, metrobüse, otobüse binebilmek için adeta birbiriyle yarışır haldeler.

Merak ediyorum, bu şehri idare edenlerin hangisi ya da kaçı kendisi toplumu ulaşımı kullanıyor veya bir yakınını gönül rahatlığıyla toplu ulaşım araçlarına bindirebiliyor?” diye sordu.

Toplu Ulaşım Değil, Toplu İşkence Var!

Toplu ulaşımın İstanbul’da toplu işkenceye döndüğüne de vurgu yapan Sevim, “İstanbul’da toplu ulaşım değil, teşbihte hata olmazmış, maalesef toplu işkence var. Öncelikle bu sorun giderilmeli ki İstanbullulara ‘özel araçlarınızı kullanmayın, toplu ulaşımı kullanın’ diyebilelim.

Bunu söyleyemiyorsak toplu ulaşımın, trafik sorununu çözmesini beklemeyelim. Bir şey daha ifade etmek istiyorum, sonradan tashih etmekle birlikte, metroda önceliğinizin fazla oy aldığınız yerler olduğunu söylerseniz bilin ki bu sorunu asla ve asla çözemezsiniz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim