İSTANBUL - İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama Müdürlüğü, toplu taşım sistemlerinin merkezleri olacak aktarma istasyonlarının mimari, ulaşım ve peyzaj projelerinin hazırlanması için 5 ve 6 Mayıs'ta ihale düzenleyecek. 

Avrupa Yakası'nda toplam inşaat büyüklüğü 600 bin metrekare olan 14, Anadolu Yakası'nda ise toplam inşaat alanı 400 bin metrekare olan 10 aktarma istasyonu yapılacak. 

Metro, otobüs, metrobüs, marmaray, tramvay, demiryolu ağı gibi ulaşım hatlarının birleşme noktalarında planlanan aktarma istasyonları sayesinde vatandaşlar, zaman kaybetmeden her yöne kesintisiz ulaşım sağlayabilecek.

İhale şartnamesine göre, aktarma istasyonlarında vatandaşların gündelik ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri kafe, restoran, otopark gibi sosyal donatı alanları da bulunacak. Böylece vatandaşlar araçlarını merkezlerin yer üstü veya yer altındaki otoparklarına bırakarak, toplu ulaşımı kullanabilecek.

Aktarma merkezlerinin engellilerin kullanımına uygun olarak planlanmasını öngören şartnamede, bu alanların ağaçlandırılması da yer aldı. 

Asya Yakası'nda Dudullu, Kartal Kavşağı, Küçükyalı, Tepeüstü, Haydarpaşa Ayrılık Çeşmesi, Taşdelen, Sancaktepe, Kurtköy, Samandıra ve Uzunçayır ile Avrupa Yakası'nda Sefaköy, Kirazlı, Yenibosna, İncirli, Mahmutbey, Çobançeşme, Çırpıcı, TÜYAP, Avcılar, Kazlıçeşme, Halkalı, Başakşehir, Kayaşehir ve Bahçeşehir aktarma istasyonları projelendirildi.
AA
Editör: TE Bilisim