Gaziosmanpaşa'da, Karayolları Mahallesi Galeri Caddesi'nde bir çöp konteynerinde, saat 22.15 sıralarında patlama oldu. Patlamada, konteynerin yakınında bulunan bir kişi parçalanarak yaşamını yitirdi. 1 kişi ağır yaralandı.

Gaziosmanpaşa'da bir çöp konteynırında meydana gelen patlamada 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi de yaralandı. Patlamada hayatını kaybeden kişinin olay yerinin yanındaki bir iş yerinin bekçiliğini yapan Salih Özçelik olduğu belirlendi.

KONTEYNIR 10 KETKRE İLERİYE FIRLADI

Patlamada, 1 kişi de hafif yaralandı. Ayağından yaralanan ve ismi henüz öğrenilemeyen şahsın ayakta tedavi edildikten sonra ifadesine başvurulmak üzere karakola götürüldüğü öğrenildi. Patlamada, çöp konteynırı yaklaşık 10 metre öteye fırlayarak parçalandı.

Olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay Yeri İnceleme ve Terörle Mücadele ekipleri olay yerini güvenlik çemberine alarak incelemelerde bulundu.

Bu arada, patlamada hayatını kaybeden Özçelik'in yakınları sinir krizleri geçirdi. Polis ekipleri yakınlarını sakinleştirmede güçlük çekince olay yerine Çevik Kuvvet polisi çağırıldı. Yakınları, basın mensuplarına da tepki gösterdi.

ZEKERİYA ÖZ OLAY YERİNDE

Olayın görgü tanıkları, Özçelik'in semtte bekçilik yaptığını ve patlama nedeniyle 1 kişinin de yaralandığını ifade ettiler. Olayın ardından bölgeye çok sayıda polis ve ambulans ekibi sevk edildi.

Bu arada, hayatını kaybeden Salih Özçelik'in yakınları olay yerine geldi. Ölen kişinin yakınları gözyaşlarına boğuldu. Polis ekipleri ise, bölgede güvenlik tedbirlerini üst seviyeye çıkardı.

İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın olayın terörist saldırı olduğunu belirtirken Ergenekon savcısı Zekeriya Öz'ün de olay yerinde inceleme yaptığı belirtildi.

Editör: TE Bilisim