Vilayetler Evi’ndeki Bilim ve Teknoloji Yüksek Kurulu Toplantısı’ndan ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Davutoğlu şunları söyledi:


İ
Kİ BOMBA TESİRSİZ HALE GETİRİLDİ

“Maalesef toplantı esnasında böyle üzücü bir haber aldık. Sultanahmet’te turizm bürosundaki arkadaşlara dönük olarak bir canlı bomba saldırısı oldu. Burada bir kardeşimizi güvenlik görevlimizi, Kenan Kumaş kardeşimizi şehit verdik. Kendisine rahmet diliyorum, kahramanca bu saldırıyı göğüsleyen bir polisimizdir. Ailesine, emniyet teşkilatına taziyelerimi iletiyorum. Bu bir kadın canlı bombanın yaptığı bir saldırı. Tabi kadın terörist öldü. Ayrıca iki bomba da polislerimiz tarafından tesirsiz hale getirildi. Bir polisimiz de yaralı. Bu tür örgüt bağlantıları konusunda emniyetimizin, istihbarat birimlerimizin çalışmaları sürüyor. Özellikle İstanbul’da merkezi konumda olan bu saldırı çerçevesinde en geniş en detaylı araştırmalar yapılıp, örgüt bağlantısı tespit edildiğinde gerekli adımlar atılacaktır.

DAHA FAZLA ZAYİATIN ÖNÜNE GEÇİLDİ

3 bombayla bu saldırı yapıldı. Polislerimizin hemen konuya müdahale etmesi neticesinde daha fazla zayiatın önüne geçilmiş oldu. Kahraman emniyet görevlilerimiz kendini feda etme pahasına bu saldırının daha büyük bir zayiatla neticelenmesini engellemiş oldu. İki bombada etkisiz hale getirildi. Geniş çaplı araştırmanın yürütülmesi talimatını verdik. Zaten İçişleri Bakanımızda toplantıda beraberdik. Dakika dakika gelişmeleri takip ettik. Yeni bir sonuç elde edildiğinde bunu kamuoyu ile paylaşırız. Diğer polisimizin tedavisi sürüyor, hayati tehlikesi gözükmüyor.”

Editör: TE Bilisim