İstanbul genelindeki taksiciler, 13 Ocak'ta 14-00- 24.00 arasında kontak kapama eylemi yapacak.

Birleşik Taksiciler Derneği Başkanı Memduh Çırak, 13.01.2011 tarihinde 14.00 ile 24.00 saatleri arasında ve İstanbul genelinde kontak kapatma eylemi gerçekleştireceklerini açıkladı. Çırak, "13.01.2011 tarihinde saat 14.00 ile 24.00 saatleri arasında İstanbul'daki tüm şoför arkadaşlarımızın desteğiyle kontak kapatacağız. Bunun en başlıca sebebi, Cumartesi gecesi gasp sonucu arkadaşımızı kaybetmemiz ve can güvenliğimizin olmaması. Bu uyarı niteliğinde bir hak arama mücadelesi olacaktır" diye konuştu.

Eylemler sırasında İstanbul halkının mağdur olmasını istemediklerini kaydeden Çırak, "Bizim sıkıntılarımızın çözümü sonrasında İstanbul halkının da İstanbul'daki taksilerden şikayetleri azalacak. Bütün İstanbul halkının gerekli tedbirleri almasını rica ediyoruz. Kendi özel araçlarıyla çıkabilirler, toplu taşıma araçlarını kullanabilirler" dedi. Çırak, İstanbulluları korsan taksiye karşı da uyardı.

"BİZ SOSYAL GÜVENCESİZ ÇALIŞTIĞIMIZ İÇİN HER GÜN ÖLÜYORUZ ZATEN"

Eylemin bir hak arama mücadelesi olacağını özellikle belirten Çırak, taksicilerin en büyük sorunlarından birinin sosyal güvence olduğunu ifade etti. Medyada yalnızca "taksici cinayetleriyle" işlenmek istemediklerini söyleyen Çırak, "Biz sosyal güvencesiz çalıştığımız için her gün ölüyoruz zaten" dedi. Çırak, şoförlerin sıkıntılarının çözümü elde edilene kadar eylemlerinin süreceğinin altını çizdi.

TAKSİCİLERDEN EYLEME TAM DESTEK

Birleşik Taksiciler Derneği Başkanı Çırak'ın eylem çağrısına taksicilerden de destek geldi. Eyleme katılacağını belirten taksi şoförü Tuncay Sönmez, yapacakları eylemin geç kalınmış bir eylem olduğunu söyledi. Desteğini korna çalarak gösteren Sönmez, "Bu eylem 10 sene önce yapılmış olsaydı, şu an taksi camiyası ve taksi şoförleri bambaşka bir yerde olacaktı. Bugün taksi şoförleri sosyal güvenlikle baş etmek zorunda. Yakıt zamları aldı başını gidiyor. Daha iki gün önce direksiyon başında çalışırken bir arkadaşımızı kaybettik. Bu eyleme sonuna kadar destek vereceğiz" şeklinde konuştu.

"AMACIMIZ, BİZİ TEMSİL EDEN İNSANLARA TEPKİ GÖSTERMEKTİR"

Eyleme destek vereceğini açıklayan Muammer Trabzon da, eylemin mesleki sorunlarla alakalı olacağını belirtti. Amaçlarının İstanbul halkını mağdur etmek olmadığının vurgulayan Trabzon, "Bu eylem, şoförlerin can güvenliği, SGK, yapılan taksimetre zammı, mazota ve yakıta gelen zamlarla alakalı bir tepki mitingi olacaktır. Amacımız, bizi temsil eden insanlara tepki göstermektir" dedi. Arkadaşlarının da eyleme destek vermesi için çağrıda bulunan Ömer Faruk Gürses ise, "Peygamberimizin bir lafı vardır: 'Komşusu aç yatarken, bir insan toksa bunun da bir vebali vardır'. Arkadaşlarımızın bu eylem için desteğini bekliyoruz" diye konuştu.

Editör: TE Bilisim