Sadece üniversiteye yeni başlayanlar değil bir üst sınıfa geçen öğrenciler ise bu yoğunluğu öngörerek şimdiden okullarına yakın en uygun fiyatlı evleri arkadaşları ile biraraya gelerek kiralamaya yöneldi.

Özel üniversite yurtlarında fiyatların aylık bin TL'yi bulması nedeniyle öğrenciler arkadaşları ile kirayı paylaşabilecekleri evleri tercih ediyor. Üniversitelerin yoğun olduğu Beşiktaş'ta en küçük dairelerde kiralar 1.400 TL'ye kadar çıkarken Kurtköy'de 1+1'ler 500 TL'den başlıyor. Avcılar'da nitelikli öğrenci evinde sıkıntı yaşanırken bu sene tamamlanacak projelerle bu sıkıntı aşılması bekleniyor.

Beşiktaş'taki Century 21 ARC Ofisi'nden Melda As, bölgedeki özel üniversitelerin sayısının artması nedeniyle öğrencilerin bu kiralarda zorlanmadıklarını ve hem yeni ya da yenilenmiş hem de otoparklı projeleri tercih ettiğini söylüyor. As, "Genelde 1+1 ve 2+1 tercih ediliyor. Burada 800 TL'ye kiralık bulmak artık çok zor" dedi. Remax Kuzey ofisinden Zübeyir Karakaş, üniversitelerin arttığı Bahçelievler'de yeni 1+1 dairelerin kiralarının 2+1'i geçtiğini, 1+1'lerin 1500 TL'den kiralandığını söyledi.

Editör: TE Bilisim