İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'ye bağlı kar küreme araçları, kar yağışı sebebiyle yol kenarlarında hazır bekletiliyor. Gece yarısından sonra başlayan kar yağışı aralıklarla devam ediyor.
Kar yağışı Anadolu yakasında yüksek kesimlerinde etkisini daha fazla gösterdi. Yollarda kar birikintisi ve buzlanmaya karşı İBB'ye ait kar küreme ve tuzlama araçları da hazır bekletildi. Belediye ekipleri de bir olumsuzluk yaşanmaması için kaldırımları temizlediği görüldü. Bazı vatandaşların kar yağışına rağmen parkta spor yaptığı görüldü. ü. 
İBB'DEN AÇIKLAMA
İstanbul Büyükşehir Belediyesi kar yağışıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "İstanbul'da Meteorolojiverilerine göre kar yağışının bugün şehrin kuzeyi ile Anadolu yakasında daha etkili olacağı tahmin ediliyor İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekipleri kış çalışmalarında dün gece 2.350 personel 1.028 araç ile karla mücadele çalışmalarında görev yaptı" denildi.
Çalışmalarda saatlik çalışmalarda bin 984 ton tuz, 72 ton da solüsyon kullanıldığı belirtildi. Zeytinburnu spor tesislerinde de 427 kimsesiz vatandaşın misafir edildiği kaydedildi. 
Cengiz ÇOBAN / DHA 
Editör: TE Bilisim