Edinilen bilgilere göre, terör örgütü IŞİD'in ABD İstanbul Başkonsolosluğu'na ve Ankara'da bulunan ABD'nin büyükelçilik binasına saldırı yapacağı bilgisini alan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nu alarma geçiren IŞİD'li yakalandı
Yapılan çalışmaların ardından IŞİD üyelerinin Esenyurt'ta bir evde kaldığı belirlendi. Dün gece yapılan operasyonda canlı bomba saldırısı düzenleyeceği iddia edilen Abdülaziz Ameen Mojbil'in de aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak için emniyete götürüldü. Polis ekipleri, konuyla ilgili çalışmaların sürdüğünü, konsolosluk ve büyükelçilik çevresinde alınan tedbirlerin devam ettiğini bildirdi.

Kahramanmaraş'ta yakalanarak tutuklanan IŞİD üyesi Suriyeli Muhammed Raghil Al Harani'nin de ABD İstanbul Başkonsolosluğu'na ve Ankara'da bulunan ABD'nin büyükelçilik binasına canlı bomba saldırısı düzenlemek için Türkiye'ye geldiği iddia edilmişti.

İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü IŞİD ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle takip ettiği 2 şüpheliyi İstanbul Atatürk Havalimanı'nda operasyonla gözaltına aldı

Şüphelilerin üzerinden kalem görünümlü 2 gizli kamera, 10 sim kart ve 5 adet mini pizza fırını içerisinde 148 pasaport ele geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü IŞİD ile bağlantısı olduğu gerekçesiyle takip ettiği 2 şüphelinin bir Avrupa ülkesinden İstanbul'a gelmesi üzerine, dün saat 15.00 sıralarında operasyon yaptı.

ABD’den Türkiye’deki vatandaşlarına terör saldırısı uyarısı
Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, şüphelilerden Suriye uyruklu Ahmad A. (58) ve Bahri Ö.'yü (54)Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'ne geldiği sırada durdurdu. Ekipler, Ahmad A. ile Bahri Ö.'nün üzerinde, kayıtta olduğu öğrenilen kalem görünümlü 2 gizli kamera, çok sayıda hafıza kartı ile Türkiye'de ve yurtdışında bulunan bazı GSM operatörlerine ait 10 adet sim kart buldu.

148 ORİJİNAL PASAPORT


2 şüphelinin valizlerinde arama yapan TEM ekipleri, 5 adet mini pizza fırını içerisinde de çoğu Avrupa ülkelerine ait 148 orijinal pasaport ele geçirdi.

Gözaltına alınan 2 şüpheli, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorguya alındı.

Emniyet'te detaylı incelemeye alınan şüphelilerin Suriye'de bulunan çatışma bölgelerine defalarca gittikleri ortaya çıktı.


ABD İstanbul Başkonsolosluğu, 9 Aralık'ta güvenlik tehdidi nedeniyle konsolosluk hizmeti vermemişti.ABD'nin İzmir, Adana Konsolosluğu ve Ankara Büyükelçiliği ise görevine devam etmişti.
Editör: TE Bilisim