İstanbul’daki aynı gramaj ekmek fiyatının her ilçede hatta semtte değişiklik göstermesi vatandaşları mağdur ederken, ekmeğin en pahalı satıldığı ilçe Sarıyer’de ise bu konuda önemli bir kampanya başlatıldı.

Star gazetesinin haberine göre, ekmeğin adeta karaborsaya düşmesine isyan eden AK Partili Sarıyer Belediye Meclis Üyesi, aynı zamanda da Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan, bu konuda çalışma başlattı.

CANARIKAN KONUYU MECLİSE TAŞIDI

İstanbul Fırıncılar Odası’nın bu konuda Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın 2008/5 Nolu ‘Ekmek ve ekmek çeşitleri tebliğine’ göre hareket etmesi gerektiğini söyleyen AK Partili Halil Canarıkan konuyu Sarıyer Belediye Meclisi’ne taşıdı. Belediye Meclisi’nde konuşan Halil Canarıkan, Sarıyer Belediyesi’nin ilçedeki fahiş ekmek fiyatını düşürmek için harekete geçmesi gerektiğini belirtti. CHP’li Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e, “Sarıyer halkı çok mu zengin, neden ilçemizin hemen bitişiğindeki bazı semtlerde aynı gram ekmek 50 kuruştan satılıyor da Sarıyer’de iki katına satılıyor. Yoksa Sarıyer halkının hayat şartı Beşiktaş ya da Kağıthane halkının hayat şartlarından daha mı iyi? Bu konuda biran önce önlem alın. Hem halkı hem de fırıncıları mağdur etmeden bu konuya el atın” çağrısında bulundu.

Canarıkan, konuyu sadece Sarıyer Belediye Meclisi’ne taşıyıp bu konuda belediyeyi harekete geçirmeye çalışmakla kalmayıp, aynı zamanda da Sarıyerli fırıncılarla görüşerek orta yolun bulunması için çalışmalar yürütüyor.

NE ŞİŞ YANSIN NE DE KEBAP

AK Partili Sarıyer Belediye Meclis Üyesi, aynı zamanda da Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan, “Sarıyer halkı çok mu zengin, neden ilçemizin hemen bitişiğindeki bazı semtlerde aynı gram ekmek 50 kuruştan satılıyor da Sarıyer’de iki katına satılıyor” diyerek, konuyu meclis gündemine taşıdı. Canarıkan, Belediye Başkanı Şükrü Genç’e çağrıda bulunarak “Bu konuda biran önce önlem alın. Hem halkı hem de fırıncıları mağdur etmeden bu konuya el atın” dedi.
Editör: TE Bilisim