İstinye'de bir dernek lokalinde 2 grup arasında çıkan silahlı çatışmada 4 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Sarıyer Reşitpaşa Mahallesi'nde akşam saatlerinde meydana gelen silahlı kavgada 4 kişi öldü, 5 kişi de yaralandı. Murat Sokak'ta karşılıklı olarak kıraathane işleten Rizeli ile Diyarbakırlı grup, alacak verecek meselesi yüzünden tartıştı.

Borsa Kıraathanesi'nin sahibi Muharrem Kılıç, Reşitpaşa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni işleten Rizeli Erol Kartal'ın işyerine gelerek 500 TL alacağını istedi. Kılıç, "Biz Diyarbakırlı'yız alacağımızı almasını biliriz diyerek kahvehaneye geri döndü. Daha sonra Kılıç'a telefon açan Erol Kartal, "İşyeri basmak delikanlıya yakışır mı, erkekseniz sokağa çıkın görüşelim" dedi. Bunun üzerine bıçak, sopa ve silahla sokağa çıkan Diyarbakırlı grup, Rizeli grupla kavgaya tutuştu.

KURŞUNLAR BİR ÇOCUĞU HEDEF ALDI

Silah, bıçak ve sopaların kullanıldığı kavgada; Diyarbakırlı Muharrem Kılıç, Ali Tarhan, Muaz Kılıç ile Rizeli gruptan Engin Kartal hayatını kaybetti. Olayda, Ahmet Kartal, Erol Kartal, Mehmet Bilgin, Hüseyin Tarhan ve çatışma sırasında sokakta oynadığı belirtilen 9 yaşındaki Ömer Dilaver yaralandı. Yaralılar İstinye Devlet Hastanesi ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Tedavi için Okmeydanı Devlet Hastanesi'ne getirilen Hüseyin Tarhan isimli yaralı, hastanede kavganın diğer tarafından da bir yaralı bulunduğu için başka bir hastaneye sevk edildi.

Daha önce de aralarında düşmanlık bulunan taraflar arasındaki alacak verecek meselesinin kumar yüzünden kaynaklandığı sanılıyor. Olayla ilgili olarak 3 kişiyi vurduğu ileri sürülen Erol Kartal silahıyla birlikte gözaltına alındı.

Editör: TE Bilisim