Moleküler biyoloji ve hücre biyolojisi alanında doktorası olan hakemli çeşitli bilimsel dergilerde 40’dan fazla makalesi yayınlananBiyokimya uzmanı Dr. Fazale Rana, “İnsanın gerçek kökeni” ve “Neden Allah var diyorum?” başlıklı konuşmasında hücrenin çalışma prensibini anlattı ve şöyle devam etti:

30 sene önce mevcut olan çeşitli açıklamalar beni şaşkınlık içinde bırakmıştı. Bilim camiasının getirdiği açıklamalar acınacak derecede yetersizdi. SADECE kimyasal ve fiziksel süreçlerin hayatın kökenini açıklayamayacağına inanmıştım artık. Bu farkındalığım, tasarım ve biyokimyasal sistemlerdeki olağanüstülük ile bir araya gelince, sadece entelektüel sebeplerden dolayı bir Yaratıcı olması gerektiği ve bu Yaratıcı’nın evreni yoktan yarattığı  sonucuna vardım... Biyokimyayı inceledikçe Allah’ın var olması gerektiğine inandım.”

Dr.Rana’nın ardından kürsüye gelen Moleküler Biyoloji ve Hücre Biyolojisi dallarında uzman, Yale ve Virginia Üniversiteleri’nde yardımcı profesör olarak da görev alan Dr. Anjeanette Roberts, “Detaylı evrim incelemesi ve eleştirisi” başlıklı konuşmasında  hücredeki bilginin kaynağını, natüralist mekanizmalar ile açıklanamadığı söyledi ve konuşmasına şöyle devam etti:

“Birçok kişi bu bilginin tasarlanmış olduğunu ve Allah’ın yaratmasının örneği olduğunu konusunda hemfikirdir.” 
  

İlgi çeken sunum ve konuşmaların ardından soru-cevap bölümünde izleyiciler bilim insanlarına çeşitli sorular yönelttiler. Öğle yemeğinin ardından gerçekleşen fosil sergisinde günümüz canlılarının geçmişteki izleri olan ve yüz milyonlarca yıl boyunca değişmeden kalan fosil örnekleri katılımcıların gözlemine sunuldu.

Konferansın son konuşmasıcısı 30’dan fazla makalesi Astrophysical Journal, Astroparticle Physics, ve Astrobiology gibi birçok hakemli bilimsel dergide yayınlanan Amerikalı bilim insanı Dr. Jeff Zweerink idi. Halen Kaliforniya Üniversitesi (UCLA)’da araştırmalarına devam eden Zweerink, konuşmasının başında “Evrenimizde yaşamın var olabilmesi için muhteşem bir düzen, mimari ve hassas dengeler var” dedi ve konuşmasına şöyle devam etti:

“Bilimsel deliller Allah inancının akılcılığını ortaya koymakla kalmıyor. Allah’ın varlığı ve evren hakkındaki en akılcı bilimsel görüşü benimsememizi sağlıyor.
.. Allah’ın kutsal kitaplarda bize anlattığı evrenle, bugün bilimin anlattığı evren birbirine tam olarak uyuyor.”

Tüm gün çeşitli oturumlar, dans gösterisi, fosil sergisi ve yemek ikramlarıyla devam eden konferansta 500’den fazla kişi ağırlandı. Konferansa katılanların ortak görüşü, ilkokuldan itibaren ülkemizdeki eğitim müfredatının baştan revize edilmesi ve Evrim Teorisi’nin yanında öğrencilere mutlaka karşı görüş olarak Yaratılış’ın da bilimsel delillerle anlatılmasıdır.

Kaymak:İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

Editör: TE Bilisim