Metrobüs biletleri yüzde 10 zamlandı, 1.65 TL oldu. Akbil'i olmayan bir vatandaş metrobüse binmek istediğinde ise, en uzak mesafe ücreti olan 1.95 TL alınıyor. Yani Akbil'i olmayan için zam yüzde 30'u buluyor.

Vatandaşın tepkisini çeken tarife, özellikle metrobüslerde ortaya çıkıyor. Daha önce 1.50 TL olan metrobüs ücreti, son gelen zamla birlikte 1.65 TL'ye çıktı. Bu zamla birlikte metrobüslerde gidilen yere göre üretlendirme sistemi de başladı. Buna göre; ilk 3 durak için tam 1.35 TL, indirimli 0.80 TL, 3 duraktan sonra tam 1.95 TL, indirimli 0.95 TL olarak ayarlandı.

Fakat Akbil kullanmayan vatandaşlar tek geçişlik bilet almak zorunda. Bu durumda bir bilet için 1.95 TL, yani en uzak mesafe ücreti ödüyor. Vatandaş hangi durakta inerse insin, ödeyeceği rakam 1.95 TL oluyor. Uygulamaya tepki gösteren vatandaşlar, Akbil'i olmayana haksızlık yapıldığını belirterek, şunları söyledi: "Tek geçişlik biletlerin fiyatları yapılan zamla orantılı olarak makul bir seviyeye çekilmeli. En uzak mesafeye giden ile ara durakta inen arasında bir fark olmuyor. Açıklanan zam oranı yüzde 10 ama bize uygulanan zam yüzde 30 oldu."

PARA ÜSTÜ VERMİYOR

Vatandaşların bir diğer şikayeti ise, Akbil doldurma makineleriyle ilgili. Gişelerin kaldırılmasından sonra Akbil'lerin sadece bu makinelerden doldurulduğunu belirten vatandaşlar, para üstü alamadıklarından yakınıyor. Makinelerin henüz yeni tarifelere göre ayarlanmaması da sorunu büyütüyor. Akbil'lerini dolduran vatandaşlar, 10 ve 50 kuruş gibi para üstlerinin kendilerine verilmediğini ve bu miktarların makinede kaldığını söylüyor.

Editör: TE Bilisim